Πώς το Παρίσι έγινε ένα ανοιχτό “μουσείο” street art

Το 13ο διαμέρισμα της πόλης του φωτός φιλοξενεί κορυφαία έργα street art

Περισσότεροι από είκοσι διεθνείς καλλιτέχνες εργάστηκαν για το συγκεκριμένο πρότζεκτ, το οποίο χρειάστηκε τρία χρόνια για να υλοποιηθεί. Αυτό το ανοιχτό “μουσείο” street art βρίσκεται στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού και συγκεκριμένα στην λεωφόρο Vincent Auriol.

Για τους Γάλλους, επομένως, δεν είναι πλέον απαραίτητο να πηγαίνουν σε μουσεία για να θαυμάσουν κορυφαία έργα τέχνης, καθώς αυτό το ανοιχτό “μουσείο” θα είναι δωρεάν για όλους. Αυτή η θαυμάσια γκαλερί με έργα street art που έχει δημιουργηθεί, φιλοξενεί σπουδαίους καλλιτέχνες διεθνούς φήμης, όπως ο Shepard Fairy, ο Invader, ο C215 και o Hush.

Έχει τεθεί ως στόχος ο αριθμός των τοιχογραφιών να φτάσει τις 50 μέσα στο 2020 για να ικανοποιήσει ακόμη περισσότερους εραστές της τέχνης.

Σημαντικότατη ήταν η συμβολή της γκαλερί Itinerrance για την υλοποίηση του παραπάνω πρότζεκτ, καθώς τα τελευταία χρόνια, που έχει την έδρα της στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού, έχει δείξει το ενδιαφέρον της για την προώθηση της street art. Εκτός αυτού, στο συγκεκριμένο πρότζεκτ μεγάλη ήταν και η συνεισφορά του APAPUC, μιας ένωσης που ασχολείται με την προώθηση των πλαστικών και αστικών τεχνών.

Μέσα από αυτές τις ενέργειες, στόχος θεωρείται να γίνει το Παρίσι μια τεράστια βιτρίνα, που να αναδεικνύει τα έργα που υπάρχουν στους τοίχους και στις προσόψεις των κτιρίων. Έτσι, έχει τεθεί ως στόχος ο αριθμός των τοιχογραφιών να φτάσει τις 50 μέσα στο 2020 για να ικανοποιήσει ακόμη περισσότερους εραστές της τέχνης.

Φώτο: boulevardparis13.com

Φώτο: boulevardparis13.com

Φώτο: boulevardparis13.com

Φώτο: boulevardparis13.com

Πηγή: Demotivateur