Με τον Πρωθυπουργό, κ.  Κυριάκο Μητσοτάκη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός

Στο περιθώριο της προγραμματισμένης επίσκεψης του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στην μονάδα επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του νέου Δημάρχου Λευκάδας, κ. Χαράλαμπου Καλού, με τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, κ. Μανώλη Γραφάκο.

Αποκλειστικό θέμα της συζήτησης ήταν το σοβαρό πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στη Λευκάδα, για το οποίο έγινε διεξοδική ενημέρωση από τον κ. Καλό. Ο Πρωθυπουργός, που συναντήθηκε κατ’ ιδίαν μόνο με τον Δήμαρχο Λευκάδας, υπήρξε θετικός προς τις προτάσεις της νέας δημοτικής αρχής. Στη συνάντηση παρούσα ήταν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Ρόδη Κράτσα και ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας, κ. Σπύρος Λύγδας.

Μετά τις αλλεπάλληλες επαφές και ενέργειες του νέου Δημάρχου Λευκάδας, ο οποίος έχει δώσει μέγιστη βαρύτητα στην άμεση επίλυση του κρισιμότερου ζητήματος που αντιμετωπίζει η Λευκάδα, όλα τα αρμόδια υπουργεία είναι πλήρως ενημερωμένα και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης και του δήμου.