Η οικία Ζαμπελίων να γίνει υπόδειγμα της Λευκαδίτικης Αρχιτεκτονικής

Λάβαμε και δημοσιεύουμε πιο κάτω το δελτίο τύπου του Δήμου Λευκάδας που αναφέρεται στην υπογραφή σύμβασης με τον εργολάβο για την ανακαίνιση της οικίας Ζαμπελίων και μετατροπή της σε Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Καλό την προφορική του τουλάχιστον δέσμευση κατά την διάρκεια της ημέρας παρουσίασης του βιβλίου «Περπατώντας στην παλιά πόλη της Λευκάδας» προς την κυρία Χαρά Παπαδάτου ότι η αναπαλαίωση του κτιρίου θα γίνει με τρόπο που να αναδεικνύει την ιδιαιτερότητα της Λευκαδίτικης Αρχιτεκτονικής.  Άραγε έχει ληφθεί η σχετική μέριμνα στη σύμβαση αυτή; Είναι κρίμα να χαθεί αυτή η ιστορική ευκαιρία.

Το Δελτίο Τύπου

Υπεγράφη σήμερα, 9/9/2019, από το Δήμαρχο Λευκάδας κ. Χαράλαμπο Καλό και τον κ. Γεώργιο Ανδριανόπουλο, Πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο και νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας ALPHADELTA CONSTRUCTIONS ATE ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, η εργολαβική σύμβαση του έργου «Ανακαίνιση οικίας Ζαμπελίων για τη δημιουργία Ζαμπέλειου Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Λευκάδας», με συνολικό προϋπολογισμό 1.000.000,00 ευρώ. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και προβλέπεται να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο του 2020. Η νέα δημοτική αρχή θα συνεχίσει τις προσπάθειες που ξεκίνησε η απερχόμενη περιφερειακή και δημοτική αρχή ώστε να παραδοθεί στην κοινωνία της Λευκάδας ένα πολιτιστικό κύτταρο μοναδικής αξίας.