Μητρόπολη Λευκάδας: Εορτασμός της συνάξεως πάντων των προστατών και εφόρων της νήσου Λευκάδος Αγίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γίνεται γνωστό από τήν Ιερά Μητρόπολή μας ότι την πρώτη Κυριακή μετά τη 15η Αὐγούστου, δηλαδή στις 18 του μηνός, θα εορτασθεί και φέτος η «Σύναξις πάντων των προστατων και εφόρων της νήσου Λευκάδος Αγίων», όλων των Αγίων δηλαδή που είτε έζησαν στο νησί της Λευκάδος είτε εθαυματούργησαν είτε συνδέονται με οποιονδήποτε άλλο τρόπο σε αυτό.

Επίκεντρο των πανηγυρικών λατρευτικών εκδηλώσεων θα είναι ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελιστρίας Λευκάδος, όπου φυλάσσεται η ιερά Εικόνα τῶν Αγίων.

Το απόγευμα, λοιπόν, του Σαββάτου, 17 Αυγούστου και ώρα 8.00 μ.μ. στο Μητροπολιτικό μας Ναό θά ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την επομένη, Κυριακή 18 Αυγούστου θα ψαλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ώρα 7.30 θα ψαλούν η Παράκληση των Αγίων και εν συνεχεία θα τελεσθεί η ακολουθία του Μικρού Αγιασμού.

Προσκαλούμαστε, λοιπόν, Κλήρος και Λαός να πυκνώσουμε τίς τάξεις των φιλεόρτων πανηγυριστών κατά τις ως άνω ιερές ακολουθίες, αποδίδοντας αίνο και δοξολογία στον εν Τριάδι Θεό μας, ο ὁποίος περιετείχισε τή νήσο μας με τήν άμαχο προστασία τόσων Αγίων.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως