Ένα δάσος από χιλιάδες ξύλινες αιχμές σχηματίζουν ένα περίπτερο που κατασκεύασαν οι Μεξικανοί designers Pedro & Juana

Ένα δάσος από χιλιάδες ξύλινες αιχμές σχηματίζουν ένα περίπτερο που κατασκεύασαν οι Μεξικανοί designers Pedro & Juana και θα λειτουργήσει για να φιλοξενήσει τις θερινές μουσικές εκδηλώσεις του Μουσείου Σύγχρονης τέχνης MoMA PS1. Η κατασκευή μοιάζει με ζούγκλα και έχει ύψος 12 μέτρα και πλάτος 24 μέτρα. Οι ξύλινες σανίδες που δημιουργούν τον θόλο έχουν τις άκρες τους βαμμένες μπλε για να ταιριάζει με την απόχρωση του ουρανού. Το εσωτερικό καλύπτεται από ένα cyclorama μιας ζούγκλας, ενώ το  περίπτερο ολοκληρώνεται από έναν καταρράκτη, ξύλινα σκαμνιά και φωτεινές ροζ αιώρες που κατασκευάστηκαν στο νότιο Μεξικό.

 Ο στόχος των σχεδιαστών είναι να βρεθεί ο κόσμος σε ένα ριζικά διαφορετικό, σχεδόν εξωτικό περιβάλλον. Οι Μεξικανοί σχεδιαστές είναι οι νικητές του φετινού προγράμματος Young Architects (YAP), ενός ετήσιου διαγωνισμού που διοργανώνεται από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) και το MoMA PS1. Κάθε χρόνο, το μουσείο επιλέγει ένα σχέδιο από ένα ανερχόμενο στούντιο για να αναμορφώσει την αυλή του μουσείου.

Το Hórama Rama, όπως ονομάζεται το έργο, αποτελεί το τελευταίο σε μια σειρά από διαφορετικές εγκαταστάσεις που έχουν χτιστεί στην αυλή με τα χρόνια και θα είναι ανοιχτό στο κοινό έως τις 2 Σεπτεμβρίου στο MoMA PS1, στο Λονγκ Άιλαντ.