Tageszeitung: Συγκινεί το βιβλιοπωλείο των αστέγων στο κέντρο της Αθήνας

Το παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων στην καρδιά της Αθήνας, ανακαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου. Πρόκειται για το κατάστημα που άνοιξε στο απόγειο της κρίσης ο 70χρονος Λεωνίδας Κουρσούμης, αφού είχε χάσει τη δουλειά του σε εκδοτικό οίκο.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα «σε μία προσπάθεια να απευθυνθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, ο Κουρσούμης έκανε έκκληση μέσω Facebook, στην οποία έγιναν 900 share από άλλους χρήστες. Σύντομα τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν τα ρεπορτάζ γι’ αυτόν τον αγωνιστή της επιβίωσης. Ενας ανώνυμος δωρητής τού διέθεσε δωρεάν την αποθήκη, στην οποία πουλάει και σήμερα τα βιβλία – δύο ευρώ το ένα. “Ο κόσμος έρχεται εδώ για να μας στηρίξει”, λέει ο κ. Λεωνίδας Κουρσούμης. Υπάρχει αλληλεγγύη, όλοι ξέρουν πόσο δύσκολες είναι οι εποχές που ζούμε».

Κόσμος στο παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων

Κόσμος στο παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων -Φωτογραφία: Facebook

Πάνω από 1.500 άστεγοι μόνο στο κέντρο της Αθήνας

Η Ελένη Κατσούλη, πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, δηλώνει στην Tageszeitung πως «μόνο στο κέντρο της Αθήνας υπολογίζεται ότι ζουν πάνω από 1.500 Ελληνες άστεγοι. Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει ότι απευθύνονται σε μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι, οι οποίοι ζούσαν μία εντελώς φυσιολογική ζωή».

Το παλαιοβιβλιοπωλείο του κ. Κουρσούμη βρίσκεται επί της οδού Πειραιώς 132 και οι ώρες λειτουργίας του είναι καθημερινά από τις 10 π.μ έως τις 4 μ.μ.

Κεντρική φωτογραφία: Κόσμος στο παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων -Φωτογραφία: Facebook

Πηγή