Οι παραλίες για 10άρι της Λευκάδας – Όλες σαν καρτ ποστάλ

Κεντρική εικόνα: Η διάσημη παγκοσμίως παραλία της Λευκάδας, Πόρτο Κατσίκι / Φωτογραφία: Shutterstock

Η Ελλάδα είναι γεμάτη πανέμορφα νησιά που περιμένουν ταξιδιώτες από όλα τα μέρη του κόσμου για να τα ανακαλύψουν. Ένα από αυτά, είναι και η Λευκάδα.

Η Λευκάδα, αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, καθώς διαθέτει παραλίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα εξωτικά νησιά. Τα τοπία είναι παραδεισένια και όποιος βρεθεί στο νησί, πρέπει οπωσδήποτε να τις επισκεφθεί.

Οι ονειρικές παραλίες της Λευκάδας που θυμίζουν καρτ ποστάλ, είναι οι εξής:

Κάστρο
Η παραλία του Κάστρου της Λευκάδας είναι μια από τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει η Λευκάδα στους επισκέπτες της. Μόλις περάσετε την γέφυρα της Λευκάδας αντί να κάνετε αριστερά στον δρόμο που οδηγεί στην πόλη της Λευκάδας μέσα από την λιμνοθάλασσα, στρίψτε δεξιά. Μόλις συναντήσατε την πρώτη παραλία του νησιού.

Η πανέμορφη παραλία Κάστρο της Λευκάδας

Η πανέμορφη παραλία Κάστρο της Λευκάδας

Πόρτο Κατσίκι
Η πιο διάσημη παραλία της Λευκάδας παγκοσμίως. Είναι μια τεράστια λευκή λωρίδα με άμμο, η οποία βρίσκεται κάτω από πανύψηλους λευκούς βράχους και το νερό έχει ένα εντυπωσιακό χρώμα. Για να φτάσετε στην παραλία, υπάρχει μια σκάλα που μπορεί να σας οδηγήσει σε αυτήν, ενώ αν δεν έχεται αυτοκίνητο, μπορείτε να την επισκεφθείτε μέσω τον οργανωμένων εκδρομών που γίνονται με βάρκες.

Το Πόρτο Κατσίκι είναι από τις πιο γνωστές παραλίες της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο

Το Πόρτο Κατσίκι είναι από τις πιο γνωστές παραλίες της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο

Κάθισμα
Λευκή άμμος, κρυστάλλινα νερά, ξαπλώστρες και εστιατόρια, σε περιμένουν στο Κάθισμα. Το Κάθισμα είναι πλήρως οργανωμένη παραλία και τα beach bar της, την έχουν κάνει πόλο έλξης για τους νέους που κάνουν τις διακοπές τους στο νησί και γενικά σε όσους τους αρέσει η δυνατή μουσική και η πολυκοσμία.

Η έκπληξη στο Κάθισμα έγκειται στο γεγονός ότι οι λάτρεις του paragliding (αλεξίπτωτο πλαγιάς) μπορούν να απολαύσουν απίστευτη θέα πετώντας πάνω από την παραλία και τα τιρκουάζ νερά. Η παραλία περιβάλλεται από εντυπωσιακούς γκρεμούς. Η λεπτόκκοκη λευκή άμμος και τα σμαραγδένια νερά δίνουν την αίσθηση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται σε έναν παραδεισένιο χώρο.

Πόλος έλξης για τους νέους, η παραλία Κάθισμα

Πόλος έλξης για τους νέους, η παραλία Κάθισμα

Μεγάλη Πέτρα
Κοντά στο χωριό Καλαμίτσι, υπάρχουν 3 πανέμορφες μικρές παραλίες: το Αβαλί, τα Καβαλικευτά και την Μεγάλη Πέτρα. Η λευκή άμμος και τα τιρκουάζ νερά κυριαρχούν παντού στο τοπίο και ταυτόχρονα σας δίνεται η αίσθηση της ιδιωτικότητας και σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης.

Τουρίστες απολαμβάνουν το μπάνιο τους στην παραλία Μεγάλη Πέτρα

Τουρίστες απολαμβάνουν το μπάνιο τους στην παραλία Μεγάλη Πέτρα

Εγκρεμνοί
Άλλη μια διάσημη παραλία σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι οι Εγκρεμνοί. Τα καταγάλανα νερά της, η λευκή άμμος, η μοναδική θέα, συνθέτουν ένα υπέροχο τοπίο, ιδανικό για χαλάρωση και… εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Μοναδικό το τοπίο στους Εγκρεμνούς

Μοναδικό το τοπίο στους Εγκρεμνούς

Φωτογραφίες: Shutterstock

Πηγή