«Αναζητώντας τα μονοπάτια του Αράχθου» στη Δαφνούλα Ιωαννίνων

Η Τοπική Κοινότητα  Δαφνούλας για ένατη συνεχή χρονιά συνδιοργανώνει με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δαφνούλας, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, την εκδήλωση «Αναζητώντας τα μονοπάτια του Αράχθου» στις 02 και 03 Αυγούστου 2019.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της χαράδρας του Αράχθου καθώς και η προβολή των μονοπατιών που  οδηγούν σε πέτρινους οικισμούς ξερολιθιάς μοναδικής ομορφιάς. Οι επισκέπτες θα μπορούν να περπατήσουν στα τέσσερα, διαφορετικής δυσκολίας , μονοπάτια που έχουν χαραχθεί από τους κατοίκους του χωριού και  καταλήγουν σε διαφορετικά σημεία μέσα στην χαράδρα του ποταμού Αράχθου καθώς και σε πέτρινους οικισμούς ξερολιθιάς στους οποίους ζούσαν κτηνοτρόφοι προηγούμενες δεκαετίες.

Επίσης για τέταρτη συνεχόμενη φορά φέτος θα διοργανωθούν πανελλήνιοι και διεθνείς αγώνες ορεινής τοξοβολίας(18 TFG –Σάββατο 3 Αυγούστου από της 13:00-20:00) , με απώτερο σκοπό την καθιέρωσή τους κάθε χρόνο, αφού  έχει δημιουργηθεί μόνιμος στίβος αγώνων. Θα έχουμε περίπου 80 συμμετοχές από αθλητές εκτός της  Ελλάδας  από  Κύπρο, Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σκωτία, Αγγλία και Γερμανία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά  να μας  τιμήσετε με την παρουσίας σας και να απολαύσετε από κοντά την απαράμιλλη  φυσική ομορφιά και την ντόπια φιλοξενία.

Χορηγοί  SEPHORA, Σκλαβενίτης Super Market, Κοτόπουλα Νιτσιάκος. Χορηγοί επικοινωνίας Ήπειρος TV 1, Δημοτικό Ραδιόφωνο  Ιωαννίνων.

O  Πρόεδρος της Τ.Κ.Δαφνούλας
Βασίλειος Τσιάβος