Φόρεσε το κλιματιστικό σου και πήγαινε μια βόλτα

H Sony δημιούργησε ένα γκατζετάκι που τοποθετείται στην τσέπη μιας μπλούζας, ελέγχεται από το κινητό τηλέφωνο και λειτουργεί ως κλιματιστικό για να δροσίζει ή να ζεσταίνει όποιον κυκλοφορεί στον δρόμο σε συνθήκες ψύχους ή μεγάλης ζέστης 

H Sony πρωτοπορεί παρουσιάζοντας με επαναστατική συσκευή. Ο ιαπωνικός γίγαντας των ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων δημιούργησε κλιματιστικό που μπορεί να φορά κάποιος πάνω του για να δροσίζεται ή να θερμαίνει το σώμα του ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν όταν βρίσκεται εκτός σπιτιού ή γραφείου. Το Reon Pocket είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να τοποθετείται στην τσέπη μιας ειδικά σχεδιασμένης για την περίσταση μπλούζας.

H συσκευή ελέγχεται από μια εφαρμογή του κινητού τηλεφώνου και λειτουργεί χάρις στο φαινόμενο Peltier, μια θερμοδυναμική αρχή που χρησιμοποιείται κυρίως στην λειτουργία των ψυγείων. Το gadget έχει διάρκεια λειτουργίας 90 λεπτών και χρειάζεται δύο ώρες επαναφόρτισης.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα Qartzy το Reon Pocket είναι προϊόν ενός προγράμματος δημιουργίας προϊόντων μέσω συγκέντρωσης κεφαλαίων από χρήστες του Διαδικτύου (crowdfunding). Το φορετό κλιματιστικό όταν κυκλοφορήσει στην αγορά θα κοστίζει 130 δολάρια και θα δίνεται η δυνατότητα σε όποιον το αγοράσει να επιλέξει ανάμεσα σε διαφόρων χρωμάτων μπλουζάκια τα οποία παραδίδονται στον αγοραστή μαζί με την συσκευή. Θα υπάρχουν και πακέτα στα οποία θα περιέχονται περισσότερα του ενός μπλουζάκια αν κάποιος θέλει να έχει ποικιλία στην ένδυση του όταν κυκλοφορεί έξω με το φορετό κλιματιστικό. Σε πρώτη φάση πάντως η Sony σκοπεύει να διαθέσει το Reon Pocket στην ιαπωνική αγορά.

Αν και το gadget έχει και δυνατότητες θέρμανσης του κατόχου του τα στελέχη της Sony αναφέρουν ότι το μάρκετινγκ που κάνουν είναι για τις ψυκτικές του ιδιότητες και απευθύνεται κυρίως σε επιχειρηματίες που είναι υποχρεωμένοι να φορούν κοστούμια το καλοκαίρι. Για αυτό και σε πρώτη τουλάχιστον φάση τα μπλουζάκια στα οποία τοποθετείται είναι φτιαγμένα μόνο σε ανδρικά μεγέθη. Το Reon Pocket είναι το τελευταίο προϊόν σε μια νέα κατηγορία ενδυμάτων τα οποία ρυθμίζουν την θερμοκρασία τους αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

Η γαλλική εταιρεία Courrèges κατασκευάζει παλτά με ενσωματωμένα συστήματα θέρμανσης ενώ ο αμερικανικός στρατός πειραματίζεται με αγώγιμες ίνες που παράγουν θερμότητα όταν έρχονται σε επαφή με έντονο ψύχος.

Πηγή