Παρουσίαση του Κέντρου Στήριξης Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας στη Λευκάδα

Δελτίο Τύπου

Όσα θέλετε να μάθετε για τις συνεταιριστικές και κοινωνικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, τις ευκαιρίες, αλλά και τις διαδικασίες ίδρυσης τους.  Το επίσημο Κέντρο Στήριξης της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (Social Value) ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία του στο νησί και παρουσιάζει την Παρασκευή 19 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λευκάδας τον τρόπο λειτουργίας του.

Υπάρχουν ευκαιρίες για τη λειτουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων στην Λευκάδα;

Μεταξύ των εισηγητών απαντά και ο εντεταλμένος εκτελεστικός σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Βασίλης Τσουκανέλης.

ΕΥΡΩΠΗ

Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα έχει παράδοση στους συνεταιρισμούς από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα με σπουδαίες επιχειρήσεις. Στην Ευρώπη σήμερα το 10% του εργατικού δυναμικού απασχολείται σε κοινωνικές επιχειρήσεις και προσφέρεται εργασία σε ανθρώπους από ευάλωτες ομάδες, που αδυνατούν να βρουν σε άλλους κλάδους. Η κοινωνική οικονομία στην Ευρώπη απασχολεί πάνω από 14,5 εκατομμύρια εργαζόμενους, που αντιστοιχούν στο 6,5 % του ενεργού πληθυσμού των χωρών της ΕΕ.

ΛΕΥΚΑΔΑ

Το Κέντρο Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο. «Social Value» λειτουργεί ως ένα πολυθεματικό «σημείο στήριξης» για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία στο νησί της Λευκάδας καθώς διαθέτει την ταυτότητα τόσο της δομής συμβουλευτικής υποστήριξης των τοπικών κοινωνικών επιχειρηματιών όσο και εκείνη του πόλου υποστήριξης, δημιουργίας και ανάπτυξης νέων φορέων Κ.ΑΛ.Ο.

Ανάμεσα στις δράσεις που πρόκειται να υλοποιήσει το Κέντρο Στήριξης «Social Value» είναι η παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής, η δημιουργία επιχειρηματικών σχεδίων, η ανάδειξη αιτήσεων χρηματοδότησης και marketing plan, η προώθηση της έννοιας της κοινωνικής οικονομίας και η ανάδειξη νέων business plan για τους κοινωνικούς φορείς του νησιού.

Η Δράση «Κέντρα Στήριξης Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας» αποτελεί μέρος του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιπλέον πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 26450.22578 & 211.7051841.