Χρηματοδότηση LEADER για ΜμΕ στον τουρισμό σε Άρτα και Πρέβεζα

O τομέας του τουρισμού περιλαμβάνεται σε χρηματοδότηση LEADER στο πρόγραμμα για ιδιωτικά έργα για τη στήριξη της τοπικής ανάπτυξης στις Π.Ε. Άρτας και Πρέβεζας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Φυσικά ή Νομικά πρόσωπα που συνιστούν πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και η περίοδο υποβολής είναι από 2/7/2019 έως 30/9/2019.

Συνοπτικά, οι υποδράσεις που δύναται να υλοποιηθούν, μέσω της τοπικής στρατηγικής, όσον αφορά σε παρεμβάσεις Ιδιωτικών Έργων είναι οι ακόλουθες:

19.2.2.3  Ενίσχυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού

Εκσυγχρονισμός πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων κατά την έννοια της σύστασης 2003/361/ΕΚ της Επιτροπής που δραστηριοποιούνται στους τομείς της διανυκτέρευσης, και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με προϋπολογισμό 300.000 €

19.2.3.3  Οριζόντια εφαρμογή ενίσχυσης επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού

Ίδρυση, εκσυγχρονισμός και επέκταση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων κατά την έννοια της σύστασης 2003/361/ΕΚ της Επιτροπής που δραστηριοποιούνται στους τομείς της διανυκτέρευσης, και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με προϋπολογισμό 1.000.000 €.

19.2.7.3 Συνεργασία μεταξύ μικρών επιχειρήσεων για διοργάνωση κοινών μεθόδων εργασίας και τη κοινή χρήση εγκαταστάσεων και πόρων καθώς και για την ανάπτυξη και/ή την εμπορία τουριστικών υπηρεσιών, που συνδέονται με τον αγροτουρισμό.

Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ μικρών επιχειρήσεων για διοργάνωση κοινών μεθόδων εργασίας και την κοινή χρήση εγκαταστάσεων και πόρων καθώς και για την ανάπτυξη και /ή την εμπορία τουριστικών υπηρεσιών, που συνδέονται με τον αγροτουρισμό, με προϋπολογισμό 30.000 €.

19.2.7.7 Οριζόντια και κάθετη συνεργασία μεταξύ φορέων της αλυσίδας εφοδιασμού για τη δημιουργία, την ανάπτυξη και την προώθηση βραχέων αλυσίδων και τοπικών αγορών.

Οριζόντια και κάθετη συνεργασία μεταξύ φορέων της αλυσίδας εφοδιασμού για τη δημιουρ¬γία, την ανάπτυξη και την προώθηση βραχέων αλυσίδων και τοπικών αγορών, οι οποίοι αλληλεπιδρούν με στόχο την ανάδειξη προϊόντων (όπως παραγωγοί, ενώσεις παραγωγών, συνεταιρισμοί, μεταποιητές), με προϋπολογισμό 20.000 €.

Πηγή