Συναυλία του γερμανικού Μουσικού Σχολείου EKS – Big Band στην Πρέβεζα

Επιστρέφουν στην Πρέβεζα κάθε δύο χρόνια 

Για άλλη μια χρονιά οι τελειόφοιτοι του γερμανικού Μουσικού Σχολείου EKS – Big Band θα βρεθούν στην Πρέβεζα για να χαρίσουν όμορφες μουσικές στιγμές με ξεχωριστές μελωδίες μεταξύ των οποίων και ελληνικές.

Εδώ και 20 χρόνια, από το 1997, κάθε δεύτερη χρονιά οι απόφοιτοι του σχολείου επιλέγουν την Πρέβεζα τόσο για τις διακοπές τους όσο και την παρουσίαση της δουλειάς τους μέσα από συναυλίες που δίνουν στην ευρύτερη περιοχή.

Την τελευταία φορά που είχας επισκεφθεί την πόλη ήταν το 2017.

Η πρωτοβουλία να έρχονται στην Πρέβεζα ξεκίνησε μετά από πρόταση που έγινε πριν από πολλά χρόνια από την Χρυσάνθη Παππά – Καρλ, με καταγωγή από την Πρέβεζα, κάτοικο τότε Γερμανίας, η οποία θέλοντας να συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην προβολή της ευρύτερης περιοχής, έκανε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Εξάλλου η κόρη της, Ιζαμπέλ Καρλ – Παππά είχε φοιτήσει στο εν λόγω σχολείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο σχολείο επιλέγει δύο ευρωπαϊκές χώρες, εναλλάξ κάθε χρόνο.

Η μία είναι η Ελλάδα και η Πρέβεζα και η δεύτερη η Αγγλία.

Σημαντικό επίσης είναι και το γεγονός πως οι συναυλίες όχι μόνο δίνονται δωρεάν αλλά και όλα τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής, σίτισης κ.λπ., καλύπτονται από τα ίδια τα παιδιά και το ταμείο τους, από χρήματα που έχουν συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια της χρονιάς, δίνοντας συναυλίες στην χώρα τους.

Η αποστολή αποτελείται από μαθητές, συνοδούς και γονείς, μεταξύ των οποίων και παιδιά με ελληνική καταγωγή που φοιτούν στον εν λόγω σχολείο και τις μέρες παραμονής τους επισκέπτονται διάφορες περιοχές ανακαλύπτοντας τις ομορφιές του τόπου και γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της περιοχής.

Όσον αφορά το μέρος των συναυλιών και του ρεπερτορίου, αυτό περιλαμβάνει μελωδίες pop, jazz αλλά και κλασικής μουσικής, ενώ δεν λείπουν και μελωδίες πολύ γνωστών ελληνικών επιτυχιών.

Τετάρτη 3 Ιουλίου και ώρα 21.00 στον πεζόδρομο των Δικαστηρίων και Σάββατο 6 Ιουλίου ώρα 21.00 στο Αμφιθέατρο του Λούρου.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Δείτε βίντεο από την συναυλία το 2015:

Πηγή