H 81χρονη windsurfer από την Κεφαλονιά που σκίζει το Ιόνιο με τη σανίδα και το πανί της

Μια γυναίκα-παράδειγμα ζωντάνιας και αισιοδοξίας που μας δείχνει ότι τα πάντα είναι δυνατά φτάνει να έχουμε πάθος γι αυτό που κάνουμε

Η κ. Αναστασία Γερολυμάτου, γεννηθείσα το 1938, εδώ και 40 χρόνια κάνει windsurf, ένα άθλημα όχι και τόσο διαδεδομένο στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας μια και απαιτεί τεχνική και μυϊκή δύναμη.

Ξυπνά κάθε πρωί στην Κεφαλλονιά, ζυμώνει το ψωμί της στον πέτρινο φούρνο της, μαζεύει τις ελιές από τα δέντρα, καλημερίζει τους μακρινούς συγγενείς της μέσω του skype στον υπολογιστή της και έπειτα με το αυτοσχέδιο τρόλεϊ της κατευθύνεται προς το πέλαγος. Στήνει ολομόναχη τον εξοπλισμό της και ξεχύνεται στα πέραντα του ωκεανού.

Γεμάτη αισιοδοξία δηλώνει ότι μόνο όταν ανοίγεται στη θάλασσα με την ιστιοσανίδα της είναι πραγματικά ο εαυτός της. «’Ηδη έκλεισα τα 81 και ακόμη ονειρεύομαι» ξεκινά να λέει σε αυτό το σύντομο βίντεο και συνεχίζει «Κάθε πρωί, πρώτη μου σκέψη τι καιρό θα έχει και σήμερα. Σα τους γλάρους που περιμένουν το γλυκό αεράκι να τους πάρει μακριά. Έτσι κι η καρδιά μου φεύγει και πετάει ψηλά».

«Είμαι η Αναστασία από τη Κεφαλονιά. Και μέσα μου ζει ακόμα αυτός ο παλάβρας ο Οδυσσέας» καταλήγει η ατρόμητη windsurfer.

 

View this post on Instagram

 

Μια παλιά φωτογραφία … #boatride #oldphoto #cool #lookmag

A post shared by Anastasia (@anastasia_windsurfer) on

 

View this post on Instagram

 

#windsurf #windsurflove #windsurfer #windsurfing #greece #kefallonia #anastasia #surf @lookmag

A post shared by Anastasia (@anastasia_windsurfer) on

 

View this post on Instagram

 

81 years old but that doent mean sh*t #womenwindsurfers #strongwomen #windsurfgirls

A post shared by Anastasia (@anastasia_windsurfer) on

Πηγή