Υπεγράφη η σύμβαση για νέο υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης Κάλαμου – Καστού

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 υπεγράφη, από τον Δήμαρχο Λευκάδας και τον ανάδοχο του έργου “Ενίσχυση Ύδρευσης Νήσων Καλάμου-Καστού με υποθαλάσσιο αγωγό”, η σύμβαση εκτέλεσης του έργου.

Το έργο που έχει προϋπολογισμό 355.000€, μελετήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων των δύο νησιών για πάνω από 10 χρόνια.

Με το έργο προβλέπεται η τοποθέτηση νέων υποθαλάσσιων αγωγών ύδρευσης από υλικά σύγχρονης τεχνολογίας, τόσο μεταξύ Μύτικα – Καλάμου όσο και μεταξύ Καλάμου – Καστού, με στόχο την αντικατάσταση των φθαρμένων και καταπονημένων κυρίως λόγω παλαιότητας (άνω των 30 ετών) υφιστάμενων αγωγών. Επίσης βελτιώνεται η λειτουργία της γεώτρησης στο Μύτικα από την οποία υδρεύονται τα δύο νησιά και αναβαθμίζεται ο εξοπλισμός των υφιστάμενων προωθητικών αντλιοστασίων.

Έτσι και με αυτό το έργο η παρούσα Δημοτική Αρχή βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών των νησιών Καλάμου και Καστού και συμβάλει στο μέγιστο βαθμό στην περαιτέρω ανάπτυξή τους.