«Μελίσσια» από το Εθνικό Θέατρο στη Λευκάδα

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, ώρα 21.00
Φουαγιέ Πνευματικού Κέντρου

Απευθείας μετάδοση από το Εθνικό Θέατρο στον Δήμο Λευκάδας το έργο «Μελίσσια»

Ο Δήμος Λευκάδας στα πλαίσια της συνεργασίας του με το Εθνικό Θέατρο και το Κανάλι της Βουλής ολοκληρώνει  τις απευθείας μεταδόσεις παραστάσεων με ελεύθερη είσοδο.

Το Εθνικό Θέατρο ολοκληρώνει το εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα της Σκηνής «Νίκος Κούρκουλος», με το ανέβασμα του έργου του Αλέξη Σταμάτη «Μελίσσια», το οποίο θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, από τις 10 Μαϊου.

Ο βραβευμένος πεζογράφος, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης παραδίδει μια ανάγλυφη ακτινογραφία των προβληματικών οικογενειακών σχέσεων που προκαλεί η παρουσία μιας μητέρας πρωταρχικής φιγούρας – μιας βασίλισσας μέλισσας.

Σ’ ένα αστικό σπίτι κάπου στα βόρεια προάστια της Αθήνας, στα Μελίσσια, η ιδιοκτήτρια υποδέχεται τους πιο κοντινούς της ανθρώπους: την κόρη της με τον σύζυγό της, τον γιο της και μια νεαρή κοπέλα, που όταν αποκαλύπτει την ταυτότητά της αλλάζει τα δεδομένα της οικογενειακής συνεύρεσης. Η συγγραφική ιδιότητα της κατάκοιτης ιδιοκτήτριας, της Αγάπης, δημιουργεί την αίσθηση πως, ό,τι διαδραματίζεται μεταξύ τους, είναι επινοημένες ιστορίες που βγαίνουν από τα χειρόγραφα των βιβλίων της.

Το κείμενο παρουσιάστηκε με επιτυχία σε μορφή αναλογίου το 2012 στις Αναγνώσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Ταυτότητα Παράστασης

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης
Σκηνικά-Κοστούμια: Νατάσσα Παπαστεργίου
Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτα Παπαδημητρίου

Διανομή (αλφαβητικά):

Αγάπη: Μπέττυ Αρβανίτη
Ανέστης: Νίκος Αρβανίτης
Κυριάκος: Κώστας Βασαρδάνης
Ειρήνη: Μαρία Κεχαγιόγλου
Ιρις: Νεφέλη Κουρή
Aντρας: Νίκος Χατζόπουλος

Φωτογράφος παράστασης: Ανδρέας Σιμόπουλος