Ένα τρυφερό animation-νανούρισμα για τα παιδιά πρόσφυγες

Ένα νανούρισμα είναι το «The Goldfish» (A Lullaby), ενός εννιάχρονου προσφυγόπουλου που βρίσκεται σε μια βάρκα, χωρίς γονείς και με μόνες αποσκευές την ελπίδα και τις μνήμες της.

Ενα νανούρισμα για τα παιδιά που φοβούνται, έγραψε ο Γιώργος Ανδρέου, τα παιδιά πρόσφυγες που έχασαν τα πάντα, που ταξιδεύουν στη θάλασσα χωρίς να ξέρουν κολύμπι, δεν καταλαβαίνουν τη γλώσσα των άλλων, πεινάνε και δεν έχουν στεγνά ρούχα.

Νανούρισμα-σχόλιο για τα προσφυγόπουλα

Γραμμένο από τον συνθέτη Γιώργο Ανδρέου και τραγουδισμένο συγκινητικά από την Κορίνα Λεγάκη με τη συνοδεία της μικρής Ellmah Salim Bwanahadi και της χορωδίας του Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης, το «The Goldfish» (A Lullaby) είναι τρυφερό και σκληρό ταυτόχρονα, ένα σχόλιο για τον φόβο, τις θρησκευτικές και τις ιδεολογικές διαμάχες.

Πόλεμοι τόσο μακριά, τόσο κοντά. Η σημερινή ευμάρεια που μετατρέπεται σε αυριανή δυστυχία. Ο πρόσφυγας. Ο ξεριζωμένος από τον τόπο του. Παρά τη θέλησή του.

Παιδιά τραγουδάνε

Ενα τραγούδι για προσφυγόπουλα από παιδιά

Την ενορχήστρωση και τη μίξη έκανε ο Γιώργος Ανδρέου. Τη διεύθυνση της χορωδίας είχε ο Θωμάς Κοντογεώργης και την ηχογράφηση πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Πετρονικολός. Ο Σεραφείμ Ντούσιας δημιούργησε ένα συγκινητικό βίντεο με σκηνές από την ημέρα της ηχογράφησης στο οποίο συμμετέχει με το animation της η Έφη Παππά.

Δείτε το βίντεο του νανουρίσματος:

The Goldfish (A Lullaby) /Ερμηνεύει η Κορίνα Λεγάκη μαζί με την χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης

Σύνθεση: Γιώργος Ανδρέου

Πηγή