9 εστιατόρια με καταπληκτική θέα στη Λευκάδα

Έναν τόπο τον γνωρίζεις καλύτερα μόνο αν γευτείς την κουζίνα του. Η Λευκάδα, με την πλούσια γαστρονομική της παράδοση, πιστή στην αυθεντική επτανησιακή κουζίνα, έχει να επιδείξει σπουδαία πιάτα που θα σας κάνουν να ορκίζεστε στη νοστιμιά τους. Οι επιλογές για φαγητό στο νησί της Λευκάδας είναι αμέτρητες, από παραδοσιακές ταβέρνες, γραφικά ουζερί και ψησταριές για λαχταριστούς ελληνικούς μεζέδες μέχρι ψαγμένα εστιατόρια με έθνικ κουζίνα και γκουρμέ νοστιμιές. Όποιες κι αν είναι οι γευστικές σας προτιμήσεις, το σίγουρο είναι πως η Λευκάδα σας επιφυλάσσει γαστρονομικές εμπειρίες που δύσκολα θα ξεχάσετε. Σας παρουσιάζουμε κάποια εστιατόρια στα οποία μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας ενώ παράλληλα θα αγναντεύετε την απεραντοσύνη του Ιονίου.

1. Avra beach, Νυδρί

Η ταβέρνα Avra beach με την εξαιρετική ελληνική κουζίνα σας περιμένει για γεύμα και δείπνο κοντά στη δροσιά της θάλασσας και των πλατανιών. Εδώ θα απολαύσετε σπιτικό φαγητό ενώ μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το ξεχωριστό ψητό κατσαρόλας και το λεμονάτο!

2. Μονάτο, Κάθισμα

Το εστιατόριο Monato βρίσκεται στο Κάθισμα, την παραλία που φημίζεται για το μοναδικό ηλιοβασίλεμά της. Πρόκειται για έναν προσεγμένο και μοντέρνα διακοσμημένο χώρο, εναρμονισμένο με το γύρω περιβάλλον, που προτείνει νέα γευστικά μενού από τη Νέα Ελληνική Κουζίνα, η οποία αξιοποιώντας την παράδοση και εμπνεόμενη από σύγχρονα δημιουργικά ρεύματα, εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στην ήδη πλούσια διατροφική μας παράδοση.

3. Η ανάσα του Ζορμπά, Νικιάνα

Η ταβέρνα “Ανάσα του Ζορμπά” είναι ένα από τα πιο γραφικά και παλαιά, παραθαλάσσια εστιατόρια της περιοχής. Η παρουσία της στο χώρο από το 1978 και το ήρεμο και χαλαρωτικό, σε πλήρη αρμονία με τη φύση, περιβάλλον εγγυώνται να κάνουν το γεύμα ή το δείπνο σας μια αξέχαστη εμπειρία. Ατενίστε τη θάλασσα στον παραδοσιακά διαμορφωμένο- ακριβώς δίπλα στο κύμα – χώρο, αφήνοντας τον εαυτό σας να ταξιδέψει σε άλλες εποχές. Γευτείτε εξαίσια πιάτα με ολόφρεσκα ψάρια, εκλεκτά θαλασσινά και ντόπια κρεατικά, βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές και μαγειρεμένα με μεράκι, συνοδεύοντάς τα με γνωστές και λευκαδίτικες ποικιλίες κρασιών και ποτών της αρεσκείας σας. Δροσιστείτε στα ενδιάμεσα στη μικρή και καθαρή παραλία μας απολαμβάνοντας το ποτό ή το φαγητό της αρεσκείας σας.

4. Tom’s Seaside Restaurant, Νυδρί

Το Tom’s Seaside Restaurant βρίσκεται ακριβώς πάνω στην παραλία στο Νυδρί, με καταπληκτική θέα στον Σκορπιό, το Μεγανήσι και τη Μαδουρή. Η τοποθεσία είναι μια από τις καλύτερες σε όλη τη Λευκάδα. Το εστιατόριο είναι ανοιχτό από τις 9:30 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα. Σερβίρει πρωινά, καφέ, ποτά, Ελληνικές σπεσιαλιτέ και πολλά άλλα, και φυσικά φρέσκο ψάρι. Είναι ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια στο Νυδρί και ξεκίνησε να λειτουργεί το 1976 από τον θείο του Tom τον Λευκάδιο, ο οποίος το ονόμασε Κάβο και στη συνέχεια μισθώθηκε για μερικά χρόνια. Ο Tom όταν επέστρεψε από την Αμερική άλλαξε το όνομα σε Tom’s Seaside Restaurant το 1993.

5. Eν Λευκώ, Πόντι

Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα από τα καλύτερα παραδοσιακά πιάτα μαγειρεμένα με φρέσκα υλικά συνοδεία από ντόπια κρασιά, ενώ θέα στην παραλία της Βασιλικής ειναί απλώς υπέροχη.

6. Μαΐστρος, Άγιος Νικήτας

Στο γραφικό χωριό Άγιος Νικήτας θα συναντήσετε την ταβέρνα “Μαΐστρος” που είναι δέκα μόλις μέτρα από τη θάλασσα. Σε ένα όμορφο και καθαρό περιβάλλον μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, μαγειρευτά καθώς και επιλεγμένα κρεατικά. Επίσης μπορείτε να γευτείτε και παραδοσιακά Λευκαδίτικα γλυκά.

7. Γιάννης-Δελφίνια, Σύβοτα

Η Ταβέρνα Δελφίνια είναι μία εξαιρετική ψαροταβέρνα που δύσκολα θα βρείτε όμοια της! Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας διαθέτει δικό του καΐκι, το οποίο ψαρεύει καθημερινά στα πεντακάθαρα νερά της νότιας Λευκάδας, αποκλειστικά για την ταβέρνα και σαν αποτέλεσμα την παροχή (σε καθημερινή βάση), φρέσκων ψαριών για τους πελάτες της. Η αγάπη τους για τη θάλασσα και το μεράκι τους, να κρατήσουν αναλλοίωτη τη γεύση των θαλασσινών, έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία εξαιρετικών πιάτων, όπως η φημισμένη αστακομακαρονάδα και η ψαρόσουπά τους. Μπορείτε λοιπόν να απολαύσετε θαλασσινές γεύσεις καθώς και άλλα δημοφιλή πιάτα, δίπλα στη θάλασσα, σε ένα ήρεμο περιβάλλον και να χαρείτε ξέγνοιαστες στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπάτε.

8. Τηλέγραφος, Άγιος Ιωάννης

Στο εστιατόριο του Τηλέγραφου θα απολαύσετε ελληνική κουζίνα υψηλών προδιαγραφών με φρέσκα ψάρια, κρέας και προϊόντα που θα σας κάνουν να αγαπήσετε την ελληνική παράδοση. Οι ανεμόμυλοι, η πλούσια βλάστηση στους λόφους και η απέραντη θέα στη θάλασσα, η αρμονία και η ηρεμία που περιβάλλουν τον Τηλέγραφο, αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσετε το ποτό ή τον καφέ σας δίπλα στη θάλασσα. Η βραβευμένη παραλία του Αγίου Ιωάννη με τη Γαλάζια Σημαία καλωσορίζει όλους όσους αγαπούν τα κρυστάλλινα καθαρά νερά.

9. Ράχη & Fly me, Εξάνθεια

Εκεί, κρεμασμένο στην κορυφή του βουνού, σας δίνει το δικό του στίγμα, το εστιατόριο “η Ράχη”. Σε αρμονία με το περιβάλλον, φτιαγμένο με μεράκι και απλότητα σας υποδέχεται φιλικά στην δροσερή βεράντα του. Στον ανοιχτό ορίζοντα με θέα το Ιόνιο για μία ή περισσότερες στιγμές σας περιμένουν να πιείτε το καφεδάκι σας, να γευτείτε τις σπιτικές τους γεύσεις από τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, τα φρεσκοκομμένα λαχανικά από τον κήπο τους, τα εκλεκτά ντόπια κρέατα και να απολαύσετε το “δικό τους” κρασί. Στο χωριό Εξάνθεια, πάνω από τα σύννεφα του αγαπημένου σας εστιατορίου «Ράχη» και δίπλα στην ορεινή πίστα των αλεξιπτώτων πλαγιάς που σας ταξιδεύουν στις πανέμορφες δυτικές παραλίες, το ολοήμερο cafe-bar FLY ME  ανοίγει τα φτερά του και σας καλωσορίζει σε μια μεγάλη αγκαλιά.