Oλυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019: Μαθητές από όλο τον κόσμο φτιάχνουν τις έξυπνες πόλεις του μέλλοντος

Οι έξυπνες πόλεις του μέλλοντος (Smart Cities) είναι το θέμα της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019 (World Robot Olympiad), που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στην Ουγγαρία, με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών από όλο τον κόσμο.

Η ελληνική αποστολή, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην κορυφαία διοργάνωση, θα αναδειχθεί μέσα από τον Εθνικό Διαγωνισμό, που διοργανώνει στα τέλη Ιουνίου ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE. Η COSMOTE επενδύει στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων και προωθεί τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και της μεθόδου STEM σε όλη την Ελλάδα -ως στρατηγικός συνεργάτης του WRO Hellas την τελευταία εξαετία- συμβάλλοντας έτσι σε έναν κόσμο, καλύτερο για όλους μέσα από την τεχνολογία.
Οι συμμετοχές στον Εθνικό Διαγωνισμό έχουν ξεκινήσει και οι μαθητές από όλη την Ελλάδα, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως και τις 10 Ιουνίου 2019, στην ιστοσελίδα του WRO Hellas (www.wrohellas.gr). Τα τελευταία 6 χρόνια, οι συμμετοχές των μαθητών στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής, έχουν ξεπεράσει τις 17.000.


Αφιερωμένη στις έξυπνες πόλεις του μέλλοντος, η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019
Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad) είναι ένα σημαντικό παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Στόχος της διοργάνωσης είναι οι νέοι να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και την ικανότητά τους να επιλύουν προβλήματα, μέσα από τη συμμετοχή τους σε σύνθετες κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, συμβάλλοντας σε έναν καλύτερο κόσμο για όλους. Η Ελλάδα, μέχρι τώρα έχει κατακτήσει δύο μετάλλια και πολλές ολυμπιακές διακρίσεις. Η πρόκληση των μαθητών ενόψει της φετινής Ολυμπιάδας είναι να παρουσιάσουν νέες καινοτόμες ιδέες που θα βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση των πόλεων του μέλλοντος, των έξυπνων πόλεων, όπου η εκτεταμένη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών θα βοηθά στην εξοικονόμηση πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος και θα κάνει καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών.
Οι μαθητές καλούνται να παρουσιάσουν ρομποτικές κατασκευές γύρω από έξυπνες μεταφορές (Smart Passenger Transport), έξυπνο φωτισμό (Smart Lighting), έξυπνα δίκτυα (Smart Networks), έξυπνη διακυβέρνηση (Smart Governance), έξυπνη εκπαίδευση (Smart Education) και έξυπνους χώρους εργασίας (Smart workplaces).
Πηγή