Πάργα: Ταξίδι στο γραφικό ψαροχώρι της Ηπείρου

Η ιδανική πρόταση για διακοπές δίπλα στο κύμα χωρίς καν να μπεις σε καράβι. Η λύση βρίσκεται στην Πάργα.

Τα ψηλά βουνά με το εντυπωσιακό κάστρο συναντούν τις δαντελωτές ακτές του Ιονίου και τα χρώματα χαρίζουν στην παραλιακή οδό μία νότα από δαλματικές ακτές. Με την πρώτη ματιά σε κερδίζει το κατάφυτο νησάκι της Παναγιάς. Η Πάργα είναι ένα νησί, που κόλλησε στη στεριά. Με πλούσια ιστορία και φυσική ομορφιά δεν είναι να απορείς γιατί μέχρι και ο Ναπολέοντας ήθελε να μείνει εδώ…

Ο Μεσαίωνας και η Αναγέννηση αναβιώνουν μέσα απ΄τα κάστρα και τα σοκάκια της Πάργας. Οι ιταλογαλλικές καταβολές της είναι έντονες ειδικά στο Μεσαιωνικό κάστρο (σε σχέδια του Λεονάρντο Ντα Βίντσι). Συνεχίζοντας στο παραλιακό δρόμο ανακαλύπτουμε τις παραλίες.

Για τις βουτιές σου δε θα ταλαιπωρηθείς ιδιαίτερα. Θα συναντήσεις την πιο κοντινή παραλία σε απόσταση 2 χλμ από το κέντρο, τον Βάλτο, πολυσύχναστη και πλήρως οργανωμένη, ενώ στην επόμενη στροφή η παραλία Λύχνος δεν θα αφήσει κανέναν ανικανοποίητο, καθώς συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο με τις εντυπωσιακές θαλάσσιες σπηλιές του.

Η δύση του ηλίου σε καλεί για περατζάδα στο λιμάνι της Πάργας. Άφησε για λίγο το αυτοκίνητο στο Καμίνι, καθώς είναι ώρα για περπάτημα. Τα αμέτρητα μαγαζάκια για φαγητό και ποτό σε περιμένουν με ανοιχτά τα χρωματιστά παραθυρόφυλλα τους. Αξίζει να χαθείτε στα σοκάκια και να ανακαλύψετε τη μικρή εκκλησία των Αγ. Αποστόλων και το Τουρκοπάζαρο για αναμνηστικά δώρα.

Πηγή