Η Λευκάδα στο πιο ψηλό βάθρο. Χρυσό Βραβείο στα Tourism Awards 2019 για τον Πέτρο Κούρτη και το Artventure Camp

 

Αυτή τη φορά με ένα ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ στα Βραβεία Τουρισμού 2019! Το βραβείο παρέλαβε ο εμπνευστής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Artventure Camp Πέτρος Κούρτης.

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

#senSEAS #experienSEAS

Στη σημασία των ανθρώπων που δημιουργούν καινούριες λεωφόρους σκέψης και δράσης εστίασαν τα φετινά Tourism Awards, η τελετή απονομής των οποίων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου στο «Θέατρον» – Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Ο Πέτρος Κούρτης με το Artventure Camp μετά την περσινή αργυρή βράβευση, κατάφερε φέτος να αποσπάσει το Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Experiential Travel (Βιωματικός Τουρισμός) της ενότητας Specialty Travel (Ειδικός Τουρισμός).

Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό camp – πάνω σε ιστιοπλοϊκά – και είναι βιωματικό όχι μόνο γιατί είναι συμμετοχικό, ομαδικό και απόλυτα διαδραστικό, αλλά κυρίως γιατί δεν χρησιμοποιεί την ξενάγηση σαν μέσω γνώσης και εμπειρίας, αλλά την Ανθρώπινη Επαφή, την Ελληνική Φύση, τη Γεύση, το Πνεύμα και τον Ήλιο, το Ιόνιο, τους Έλληνες και την Ελλάδα

Είμαστε διπλά περήφανοι για το χρυσό όχι μόνο γιατί βραβευτήκαμε για 2η συνεχή χρονιά, όχι μόνο γιατί το περσινό αργυρό έγινε φέτος χρυσό, όχι μόνο γιατί οι υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν φέτος ήταν πολύ περισσότερες ενώ αντίστοιχα τα βραβεία που απονεμήθηκαν ήταν λιγότερα αλλά κυρίως γιατί η βράβευση στα Βραβεία Τουρισμού 2019 είναι η αναγνώριση ότι είμαστε οι καλύτεροι στην κατηγορία μας, ότι παρέχουμε καινοτόμες υπηρεσίες, ότι εμπλουτίζουμε το τουριστικό προϊόν της Ελλάδος αλλά και το εφαλτήριο για να πάμε και φέτος ένα βήμα ακόμα πιο μπροστά και να ανεβάσουμε κι άλλον τον πήχη.

Ο Πέτρος Κούρτης, Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Artventure Camp είπε χαρακτηριστικά τη βραδιά της απονομής: «Ευχαριστώ πάρα πολύ. Είμαστε μία καλλιτεχνική ομάδα με βάση τη Λευκάδα. Πιστεύουμε στο Ιόνιο, πιστεύουμε στην Ελλάδα, προσπαθούμε να φέρουμε κοντά την τέχνη και την φύση, έχουμε πολύ βαθιά πίστη στο Ελληνικό προϊόν και ευχαριστώ πάρα πολύ όλους αυτούς που στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια μια δύσκολη ενέργεια με πάρα πολύ υψηλό service και κυρίως τους μεγάλους μου Χορηγούς την Katopodis Yachting και τη Fyly Yachting. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Μεγάλη τιμή για εμένα και για την τέχνη και για τον πολιτισμό.»

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ARTVENTURE CAMP

Ένα επταήμερο ιστιοπλοϊκό ταξίδι, μια πραγματική καλλιτεχνική Οδύσσεια, με μαθήματα και δράσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά πάνω στο σκάφος, σε μια παραλία, στο προαύλιο ενός σχολείου, σε ένα γραφικό χωριό της Ιθάκης και οπουδήποτε το φυσικό περιβάλλον μπορεί να σταθεί ερέθισμα για το μυαλό και το σώμα. Εκπαιδευτές από Ελλάδα και εξωτερικό οδηγούν τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους και να εξελίξουν τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους. Φτιάξε μουσική από φυσικά υλικά γύρω σου – ξύλα, πέτρες, άμμο, νερό, τη φωνή σου, το σώμα σου – και δημιούργησε το δικό σου τραγούδι, πες τη δική σου ιστορία, ανακάλυψε το δικό σου Art Way of Living.

Το Artventure Camp εκτός από βιωματική δραστηριότητα, είναι πάνω από όλα καλλιτεχνική, επιμορφωτική και περιβαλλοντική δραστηριότητα. Συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το EXPERIENTIAL, το HUMAN CONNECTIONS και το ART THERAPY, την Τέχνη και τη Φύση, τις Καλλιτεχνικές με τις υπαίθριες δραστηριότητες και καλύπτει στο έπακρο την έντονη επιθυμία των συμμετεχόντων να εμπλουτίσουν το «χαρτοφυλάκιο» των εμπειριών τους, να ζήσουν την ζωή στο έπακρο. Οι συμμετέχοντες στο Camp γνωρίζουν ότι αυτό που έχει σημασία είναι το πόσο βαθιά θα εισχωρήσουν στις περιπέτειές τους, θα αναγνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, θα μοιραστούν, θα προσφέρουν, θα αναπτυχθούν και εν τέλει θα ξεπεράσουν τον εαυτό τους.

1 Σχόλιο

Τα σχόλια είναι κλειστά