Συνέδριο «Η συνεισφορά των Λευκαδιτών ιστορικών Νίκου Σβορώνου και Σπύρου Ασδραχά»

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνουν στην πόλη της Λευκάδας, έδρα του νεοϊδρυθέντος Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ι.Π., στις 19 και 20 Απριλίου 2019 συνέδριο προς τιμήν των Λευκαδιτών ιστορικών Νίκου Σβορώνου και Σπύρου Ασδραχά, δύο κορυφαίων, διεθνούς εμβέλειας προσωπικοτήτων της πνευματικής ζωής κατά τον 20ό και τον 21ο αιώνα.

Το συνέδριο με τίτλο «Η συνεισφορά των Λευκαδιτών ιστορικών Νίκου Σβορώνου και Σπύρου Ασδραχά» εστιάζει στο έργο και τον στοχασμό των δύο διαπρεπών ιστορικών, τη διεθνή απήχησή τους, την επιρροή τους στις ιστορικές σπουδές στην Ελλάδα και διεθνώς, καθώς και στην επικαιρότητα και ακμαιότητα της επιστημονικής τους σκέψης.

Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο είναι σημαντικοί εκπρόσωποι του πνευματικού κόσμου και των ιστορικών σπουδών και αποτυπώνουν με τις εισηγήσεις τους την επιρροή που δέχτηκαν από τους Σβορώνο και Ασδραχά τόσο οι ίδιοι οι εισηγητές όσο και η ιστορική σκέψη ευρύτερα.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Διοικητηρίου Λευκάδας (Αντωνίου Τζεβελέκη και Υποσμηναγού Κατωπόδη) στις 19 Απριλίου (19.00-21.00) και και 20 Απριλίου 2019 (9.30-21.00)

Πηγή