«Ηχοτρόπιο» παρουσίαση των συνθέσεων των Δημήτρη Νάνου & Χρήστου Δρούζα

Σάββατο 4 Μαϊου – 20:30 – Αίθουσα “Λούλη Ψυχούλη” Athenaeum

«Ηχοτρόπιο»

Τροπικό φυτό με τεράστια χρωματιστά άνθη, τα οποία διαθέτουν πέταλα που μοιάζουν με αυτιά, τα οποία τείνει προς τον ήχο, τον εγκλωβίζει στις πελώριες κοιλότητές τους και αφού τον συνδυάσει με τους κραδασμούς που απορροφάει από τις ρίζες, τον διοχετεύει στα – σαν ηχεία – φύλλα ώστε να ηχοσυνθέσει και αναπαραχθεί.

Μάρθα Γκόλια – Φλάουτο
Μαρίνα Σταλιμέρου – Βιολί/Βιόλα
Δανάη Βρίτσιου – Πιάνο
Βασίλης Κανελλόπουλος – Κιθάρα
Ευαγγελία Μήλιου – Μαρίμπα/Βιμπράφωνο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΝΟΣ
1. навязчивая идея / Εμμονη Ιδέα (2018) – για πιάνο και βιολί μονομερες
2. 2042018 (2018) – για σόλο φλάουτο σε 2 μέρη
3. Воспоминания о рае / Αναμνήσεις από τον Παράδεισο (2018) – σουίτα για κιθάρα σε 3 μέρη

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΡΟΥΖΑΣ

A Night in the Jungle (2019) – για φλάουτο, βιόλα, πιάνο, κιθάρα, μαρίμπα/βιμπράφωνο και tape σε 8 μέρη.

• Into the green ferns
• Tropical rain
• The purplish orange butterfly
• The orangish purple butterfly Chase
• The Jaguar and the Moon
• From tree to tree
• Echoes through the waterfall
• Morning in the Jungle

Ο Νάνος Βερύκιος Δημήτρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λευκάδα, από όπου πήρε και τα πρώτα του μαθήματα μουσικής, αρχικά στην Λευκάδιο Μουσική Σχολή και στην συνέχεια στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες στο παράρτημα της Λευκάδας. Κατόπιν σπούδασε στο ΤΛΠΜ Άρτας , ακολούθως έδωσε εξετάσεις στο Ωδείο Αθηνών και παρακολούθησε θεωρητικά με τον Μπάμπη Κανά, και πιάνο με τον Δημήτρη Βεζύρογλου. Τέλος ακολούθησε σπουδές πάνω στην Σύνθεση ,στην Κρατική Ακαδημία του Καζάν αφού έγινε δεκτός κατόπιν ακρόασης των έργων του, με καθηγητές στα θεωρητικά την Γελένα Σμίρνοβα ,στο πιάνο την Ιλσιγία Σαλάχοβα, και στην Σύνθεση την Γέλενα Ανισίμοβα. Έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους Έλληνες και Ξένους μουσικούς όπως Νίνα Πατρικίδου, Χρήστο Σακελλαρίδη, Μαρίνα Ρετσκάλοβα ,αλλά και με ανερχόμενους όπως ο Βασίλης Κανελλόπουλος, Χρήστος Δρούζας , Ρούσλαν Γκαλιμούλιν. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στην βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Λίλιαν Βουδούρη, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, στο Ωδείο Αθηνών σε συναυλία της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και σε διάφορες χώρες όπως Ρωσία , Ολλανδία , Γερμανία . Είναι μέλος της Ένωσης Νέων Ρώσων Μουσουργών, και έχει διατελέσει μέλος σε επιτροπές διάφορων Φεστιβάλ Μουσικής κινηματογράφου στην Ρωσία όπως και ομιλητής σε διάφορες συναντήσεις συνθετών εντός της Ρωσίας. Τέλος έχει γράψει μουσική για διάφορες παραγωγές της Ρωσικής Κρατικής Τηλεόρασης, και του έχουν γίνει αναφορές στα ρωσικά ΜΜΕ. Έχει γράψει μουσική δωματίου, μουσική για σόλο όργανα, μουσική για ταινίες ,και μουσική για ορχήστρα.

Ο Χρήστος Δρούζας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ερμιόνη, από όπου πήρε τις πρώτες μυρωδιές της υπαίθρου και τις εικόνες της θάλασσας. Εκεί μελέτησε κιθάρα, αρμόνιο, θεωρητικά και έγραψε τις πρώτες του κασέτες. Αργότερα έζησε στην Αθήνα όπου έμαθε και αγάπησε την ζούγκλα. Εκεί σπούδασε μπάσο, σύνθεση και μηχανολογία. Στην πλάτη μιας Honda προπονήθηκε στο καθημερινό σαφάρι στη Μεσογείων, την Αλεξάνδρας και τα στενάκια των Εξαρχείων. Στην συνέχεια έζησε στο Παρίσι όπου σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας και έμαθε να επιβιώνει με τους καρπούς που προσφέρει το σύγχρονο αστικό περιβάλλον μιας ζούγκλας εκατομμυρίων ανθρώπων. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο ψυχοτροπικό Βερολίνο που κάνει διδακτορικό στην ψυχοακουστική. Έχει γράψει και ενορχηστρώσει μουσική για συμφωνική ορχήστρα, σύνολα δωματίου, solo performances, jazz groups, big bands, afro-cuban ensembles, mariachi guitar orchestras, babugada drum batteria και άλλα. Έχει παρουσιάσει έργα του σε συναυλίες νέων συνθετών, μουσικά φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις, παιδικά μιούζικαλ, πειραματικές ταινίες μικρού μήκους, πρωτότυπες παραστάσεις χορού και άλλες αλλόκοτες παραστάσεις, αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφει…για την Ζούγκλα!

facebook event