Εντυπωσιακές εικόνες: Μέσα σε καλά διατηρημένο τάφο 4.000 ετών
Μέσα στον εντυπωσιακό αιγυπτιακό τάφο/ Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA/ Mohamed Hossam
 Μία σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη, έναν τάφο 4.000 ετών στη νεκρόπολη Σακκάρα, νότια του Καΐρου, αποκάλυψαν Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι.
 Πρόκειται για έναν καλά διατηρημένο τάφο υψηλόβαθμου αξιωματικού από την πέμπτη δυναστεία. Το εσωτερικό του κοσμούν πολύχρωμα ανάγλυφα και επιγραφές. Ο τάφος σχήματος L αρχίζει με μια μικρή δίοδο που οδηγεί σε έναν προθάλαμο και από εκεί στον πολύ μεγαλύτερο ταφικό θάλαμο, εξήγησαν οι αρχαιολόγοι.
Δημοσιογράφοι σε αιγυπτιακό τάφο
Εντυπωσίασε τους φωτογράφους η κατάσταση του αιγυπτιακού τάφου
Λεπτομέρεια από αιγυπτιακό τάφο
Εντυπωσιακή λεπτομέρεια από τον αιγυπτιακό τάφο

Τα ανάγλυφα, μεταξύ άλλων, δείχνουν ότι ο αξιωματούχος που είχε ταφεί εκεί ονομαζόταν Chuwi και φέρεται να έζησε την εποχή της πέμπτης δυναστείας, η οποία βασίλευσε στην Αίγυπτο από το 2500 έως το 2300 π.Χ. Την τύχη να δουν πρώτοι τον ταφικό θάλαμο, μετά τους αρχαιολόγους, είχαν δημοσιογράφοι, αλλά και δεκάδες πρεσβευτές και πολιτιστικοί ακόλουθοι.

 Η αρχαιολογική ομάδα είχε ήδη ανακαλύψει αρκετούς τάφους από την Πέμπτη δυναστεία. Πρόσφατα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης μια στήλη από γρανίτη με το όνομα της βασίλισσας Σετιμπχορ, που είναι πιθανό να ήταν η σύζυγος του βασιλιά Ντζεκαρε Ισεσις, του όγδοου και προτελευταίου βασιλιά της Πέμπτης Δυναστείας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Πολίτες θαυμάζουν ευρήματα από αιγυπτιακό τάφο
Πολίτες θαυμάζουν ευρήματα από τον αιγυπτιακό τάφο
Μέσα σε αιγυπτιακό τάφο
Το εσωτερικό του αιγυπτιακού τάφου
Φωτογράφοι σε αιγυπτιακό τάφο
Στο επίσημο άνοιγμα του τάφου προσκλήθηκαν δημοσιογράφοι και πρεσβευτές
Μέσα σε αιγυπτιακό τάφο
Εντυπωσιακά διατηρημένος ο τάφος

Φωτογραφίες: ΑΠΕ/ EPA