«Αιώνες μακριά από την Αλάσκα» στο Πνευματικό Κέντρο

Το φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 21.15 μετατρέπεται σε piano bar για να φιλοξενήσει την μουσικοθεατρική παράσταση «Αιώνες μακριά από την Αλάσκα» του Άκη Δήμου.

«Όλη τη ζωή την καταλαβαίνω. Τη ζωή που αρχίζει με ζήτα και τελειώνει με ήττα. Κυρίως το τέλος της, την ήττα, την καταλαβαίνω.»

Η θεατρική ομάδα «ονδερόξ» έπειτα από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στην Αθήνα στο φουαγιέ του θεάτρου Άλφα.Ιδέα, παρουσιάζει το αριστούργημα του Άκη Δήμου, «Αιώνες μακριά από την Αλάσκα», δίνοντας στους θεατές τη δυνατότητα να γίνουν συμμέτοχοι στην ιστορία της Βιολέτας. Μια ιστορία γεμάτη αυτοσαρκασμό, χιούμορ, απόγνωση, νοσταλγία, έρωτα και μοναξιά. Εκεί. Στην «Αλάσκα».

«Αλάσκα, ο παράδεισος κάθε ακόλαστης βέρας.»

Απόψε στην «Αλάσκα», στο κέντρο της πόλης, εκεί που οι μουσικές συνοδεύουν τις τεράστιες νύχτες από τις ζωές των ανθρώπων που περιμένουν, μια γυναίκα και άλλη μια, οι φωνές της «Αλάσκας», μας ταξιδεύουν στη δική τους ζωή.

Μια ζωή πάνω και κάτω από την πίστα, που μυρίζει φρέσκα γαρύφαλλα και νοθευμένο ουίσκι. Μια ζωή που αρχίζει και τελειώνει στο περίμενε…

Συντελεστές
Ερμηνεύουν: Ρηνιώ Μπάλκου – Παπαδοπούλου, Ειρήνη Χόρτη
Μουσικός: Αλεξάν Σαριγιάν
Σκηνοθεσία: Π. Αποστολόπουλος, Αλεξάν Σαριγιάν
Κοστούμια: Λένα Μποζάκη
Ήχος – Φώτα: Ξενοφών Κοψιδάς
Φωτογραφίες: Απ. Πλατανιάς, Μ. Κόκκου, Δ. Ξερούτσικου
Video- Effect: Γιώργος Τσαμπουνάρης
Σχεδιασμός Φώτων & Οργάνωση παραγωγής: Ιωάννα Ζέρβα
Εταιρεία Παραγωγής: D’Art – The Art Society

Πριν την έναρξη της παράστασης θα λειτουργεί μπαρ εντός του φουαγιέ από το cocktail bar Taratsa OPEN.

Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ (προπώληση), 10 ευρώ (ταμείο), 8 ευρώ (φοιτητικό), 5 ευρώ (ΑΜΕΑ, ανέργων σε περιορισμένο αριθμό)
Προπώληση: από 11/4 στο Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας, ώρες 9:00 έως 14:00

Facebook: Αιώνες Μακριά Από Την Αλάσκα
Instagram: @aionesmakria

facebook event

Βιογραφικό ομάδας:

Η ομάδα «ονδερόξ» δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 από τους αποφοίτους της σχολής θεάτρου «δήλος» Δήμητρας Χατούπη, Πάνο Αποστολόπουλο, Ρηνιώ Μπάλκου- Παπαδοπούλου, Αλεξάν Σαριγιάν και Ειρήνη Χόρτη με στόχο το ανέβασμα του έργου «Αιώνες μακριά από την Αλάσκα». Κατέκτησε την 2η Θέση στο Duet Yourself Festival 2018 διοργάνωσης θεάτρου Άλφα.Ιδέα, αποκτώντας το εισιτήριο της για μια σειρά παραστάσεων σε ένα από τα πιο κεντρικά θέατρα της Αθήνας. Η παράσταση πήρε παράταση μέχρι και το Γενάρη του 2019 και τώρα ταξιδεύει στην Ελλάδα.

Σημείωμα του Άκη Δήμου για το ανέβασμα του έργου από την ομάδα «ονδερόξ»:

Η Βιολέτα ξανά. Πάνω που είχα αρχίσει να αναρωτιέμαι τι απέγινε. Σ’ ένα ξενοδοχείο, στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου – άρρωστα φώτα, λίγα μαραζωμένα δέντρα (ευκάλυπτοι;), πνιγμένα γκάζια -. Πάλι περιμένοντας, πάλι μιλώντας δίπλα σ’ ένα πιάνο. Σα να ξέχασε να γεράσει. Θα μπορούσα ν’ αναρωτηθώ για ποιο λόγο χρειάζεται ν’ ακούσουμε ξανά την ιστορία της αλλά δεν έχει νόημα.  Έτσι κι αλλιώς, όσες ιστορίες κι αν ακούσουμε, πάντα από μέσα μας μουρμουρίζουμε τη δικιά μας.

 

Κριτικοί έγραψαν για την παράσταση:
«Οι Πάνος Αποστολόπουλος, Αλεξάν Σαριγιάν, Ρηνιώ Μπάλκου-Παπαδοπούλου και Ειρήνη Χόρτη είναι συντελεστές μιας παράστασης παράδειγμα προς μίμηση […] Πρόκειται για 70 λεπτά τόσο ισορροπημένα γεμάτα από την περσόνα της Βιολέτας, τα τραγούδια της, τις χαρμολύπες της που φεύγεις εμβρόντητος […] Τα κοστούμια τους, το μακιγιάζ, κάθε λεπτομέρεια έχει γίνει το δεύτερο τους δέρμα και κάθε αλληλεπίδραση με τον Αλεξάν Σαριγιάν που ερμηνεύει στο πιάνο, έχει αυτό το πρωτογονικό, το τραχύ και συνάμα αυθεντικό της Νύχτας.[…]Η σκηνοθεσία της παράστασης σε συνδυασμό με την μουσική επιμέλεια γίνεται ένα κέντημα πάνω στο έργο του Δήμου».
Νάγια Παπαπάνου για το BoemRadio

«Οι εκρηκτικές Ρηνιώ Μπάλκου-Παπαδοπούλου & Ειρήνη Χόρτη, ντύθηκαν όλη τη λάμψη, τη μαγκιά, τον τσαμπουκά και την υποβόσκουσα θλίψη της Βιολέτας, μιλώντας χύμα, με την γνησιότητα του ανθρώπου που έχει πονέσει πολύ, αλλά θέλει να δώσει κι άλλο από τον εαυτό του, γιατί αυτό έχει μάθει να κάνει.[…]Μαζί τους, πιστός και αφοσιωμένος συν-δημιουργός και συν-οδοιπόρος ο εξίσου χαρισματικός μουσικός Αλεξάν Σαριγιάν, που συνυπογράφει και τη σκηνοθεσία της παράστασης μαζί με τον Πάνο Αποστολόπουλο[…]Η Βιολέτα δεν μεμψιμοιρεί. Τη γουστάρει τη ζωή που ζει, απλώς εύχεται να είχε γνωρίσει και κάποια άλλη[…] Αξίζουν πολλά και ειλικρινή συγχαρητήρια στους δημιουργούς αυτής της παράστασης για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, με πιο σημαντικό όλων ότι κατάφεραν να μας ψυχαγωγήσουν ποιοτικά, με πρόσχημα την πιο “ευτελή” διασκέδαση».
Λίλα Παπαπάσχου για το Θεαθήναι

Η εικόνα ίσως περιέχει: παπούτσια και κείμενο