Πρόγραμμα τουριστικής προβολής για τη Λευκάδα

Από τη Σοφία Κοντογιάννη

Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Λευκάδας για το 2019 ενέκρινε η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Λευκάδας.

Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις ψηφιακής προβολής με τη δημιουργία ολοκληρωμένων μέσων προβολής και προώθησης του τουριστικού της προϊόντος, καθώς και δημιουργία μυθοπλασίας, με σκοπό την καλύτερη δυνατή απεικόνιση της Λευκάδας στα μάτια των επισκεπτών της.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα τουριστικής προβολής περιλαμβάνει και τα εξής:

– Δημιουργία ενός αρχείου κειμένων που θα περιγράφουν κάθε τουριστική πτυχή των νησιών μας με στόχο να συμπληρωθεί να εξασφαλιστεί ένα δυναμικό περιεχόμενο που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφημίσεις, συνεντεύξεις, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στον υπό δημιουργία Τουριστικό Ψηφιακό Τρισδιάστατο Οδηγό.

– Επικαιροποίηση των υφιστάμενων οπτικοακουστικών υλικών και δημιουργία νέων. Τα νέα videos ή ψηφιακά λευκώματα θα αποσκοπούν στην πληρέστερη εικόνα των ενδιαφερομένων για συγκεκριμένες και ιδιαίτερες δράσεις που μπορούν να αναπτύξουν σε Λευκάδα, Κάλαμο και Καστό, όπως είναι για παράδειγμα ο  Εναλλακτικός Τουρισμός με την ποικιλότητα που προσφέρει η Λευκάδα , δηλαδή ιστιοπλοΐα, paraglide, kitesurf, windsurf, parapente, mountain-bike, ορειβασία, ιππασία, καταδύσεις, ο Θρησκευτικός Τουρισμός και ο Γαμήλιος προορισμός.

– Φιλοξενία Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων, διαφημιστική καταχώριση της Λευκάδας σε διεθνή ηλεκτρονικά μέσα και ταξιδιωτικά sites,  προώθηση δράσεων υλοποίησης κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών,  δημιουργία video-clips, ντοκιμαντέρ και διαφημιστικού υλικού,  πραγματοποίηση συνεδρίων σε θέματα τουρισμού και άλλες ανάλογες δράσεις.

Πηγή