Στη Θεσσαλονίκη θα ανοίξει το πρώτο δημοτικό πάρκο με υπαίθρια μουσικά όργανα

Ο δήμος Νεάπολης- Συκεών θα αποκτήσει το πρώτο δημοτικό «Πάρκο των Ήχων» στη χώρα

Υπαίθρια μουσικά όργανα, όπως μεταλλόφωνα, ξυλόφωνα και κρουστά, θα συμπεριλαμβάνονται στο πρώτο δημοτικό «Πάρκο των Ήχων» στη χώρα, που θα δημιουργηθεί στον δήμο Νεάπολης- Συκεών της Θεσσαλονίκης.

Το «Πάρκο των Ήχων», ένας ειδικός θεματικός χώρος, θα κατασκευαστεί το επόμενο διάστημα στις Συκιές, στην περιφερειακή ενότητα Κάστρα και συγκεκριμένα στο Πάρκο Μεσολογγίου.

Σε ένα τμήμα του πάρκου θα τοποθετηθούν διάφορα μουσικά όργανα, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν όχι μόνο οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι επισκέπτες- λάτρεις της μουσικής.

Παράλληλα, θα αναπλαστεί ευρύτερα το πάρκο- θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα δέντρα, θα εμπλουτιστεί η βλάστηση και θα δημιουργηθούν άξονες κίνησης για τους πεζούς, με προσβασιμότητα για όλους, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στον σχεδιασμό είναι η αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού και η κατασκευή δύο γραμμικών στοιχείων νερού, όπου το νερό θα ρέει σε αυλάκι.

Τα υπαίθρια μουσικά όργανα που θα τοποθετηθούν διάσπαρτα στο χώρο, θα παράγουν απλούς ήχους και σε συνδυασμό με τον ήχο του νερού θα διαμορφώνεται ένα ιδιαίτερο «ηχητικό τοπίο» για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

«Το πάρκο είναι πρωτοπόρο, καθώς δεν έχει να κάνει μόνο με το παιχνίδι, αλλά και με τη γνώση. Θα είναι ένας συνδυασμός δραστηριοτήτων. Στόχος μας είναι μέσα από τέτοια έργα να δημιουργούμε χώρους ενδιαφέροντες για τα παιδιά, να εξάπτουμε τη φαντασία τους και να απευθυνόμαστε όχι μόνο σε μια γειτονιά, αλλά σε όλους τους κατοίκους του δήμου», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Νεάπολης- Συκεών, Αντώνης Σαουλίδης.

Ο προϋπολογισμός του έργου, που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020, ανέρχεται περίπου στο 1 εκατ. ευρώ και επόμενο βήμα -μετά το «πράσινο φως» που έλαβε η χρηματοδότηση- είναι η δημοπράτηση του.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ως το ερχόμενο καλοκαίρι θα υπάρχει ανάδοχος και μέσα σε διάστημα 12 μηνών το «Πάρκο των Ήχων» θα εκτελεστούν όλες οι εργασίες για να παραδοθεί στους δημότες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή