Οι ελληνικοί προορισμοί που προτιμούν οι Σκανδιναβοί τουρίστες

Οι Περιφέρειες Κρήτης, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας είναι ανάμεσα στους μεγάλους νικητές των βραβείων Greek Travel Awards που δόθηκαν στις 14 Φεβρουαρίου στη Στοκχόλμη.

Τη λίστα των βραβείων συμπληρώνουν και άλλες περιοχές της χώρας που ξεχώρισαν για τα τουριστικά προϊόντα τους.

Μεταξύ άλλων, το Ηράκλειο Κρήτης κέρδισε το βραβείο για την Καλύτερη Πόλη – Προορισμό,  ενώ η Σάμος, κατέκτησε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Καλύτερου Νησιωτικού Προορισμού και η Σκιάθος το πρώτο βραβείο Καλύτερού Προορισμού Παραλίας. Καλύτερος προορισμός για οικογένειες αναδείχτηκε η Ρόδος.

Τα Greek Travel Awards, που διοργάνωσε η εταιρία North Events, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι τα πρώτα και μοναδικά βραβεία για τον ελληνικό τουρισμό στην Σκανδιναβία, όπου Σουηδοί, Νορβηγοί και Δανοί επισκέπτες ψήφισαν και επιβράβευσαν τους αγαπημένους τους προορισμούς και καταλύματα ανά την Ελλάδα.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν και προσμετρήθηκαν κατά 50% της συνολικής βαθμολογίας με έγκυρες ψήφους 8.120 Σουηδοί, 2.500 Δανοί και 4.250 Νορβηγοί. Για το υπόλοιπο 50% της βαθμολογίας οι ψήφοι δόθηκαν από τα μέλη της κριτικής επιτροπής.

 

Πηγή