Η «Νέα Χορωδία Λευκάδας» πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019, στην αίθουσα του Φουαγιέ του Θεάτρου Δήμου Λευκάδας, ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος «Νέα Χορωδία Λευκάδας» πραγματοποίησε εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το έτος 2019, παρουσία πολλών μελών και φίλων του.

Η Πρόεδρος του Ομίλου κα Πολίτη Βασιλική, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους ευχήθηκε να έχουν μία ευτυχισμένη χρονιά, γεμάτη υγεία και πρόοδο, ευχαρίστησε τα μέλη για την πολύ μεγάλη συμμετοχή στις πρόσφατες εκλογές, πρωτόγνωρη για  την ιστορία της Νέας Χορωδίας.

Κατόπιν παρουσίασε το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο και εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την εμπιστοσύνη και την αποδοχή προς το πρόσωπό της.

Επίσης έκανε σύντομη αναφορά στις κυριότερες δράσεις που έγιναν τον τελευταίο χρόνο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων -Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και τον Δήμο Λευκάδας, με πολιτιστικές εκδηλώσεις που σηματοδότησαν την σημαντική ανοδική πορεία της Νέας Χορωδίας. Σε αυτό συνέβαλλαν καθοριστικά η μαέστρος της χορωδίας κ. Αραβανή Μαρία-Κυριακή και οι χοροδιδάσκαλοι κ. Μπίτσης Βασίλης και κα Τσερέ Πένυ.

Στη συνέχεια την Βασιλόπιτα ευλόγησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλος, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Καθηγούμενος Ι.Μ. Φανερωμένης και κληρικοί της Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδας.

Την  εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Θεόδωρος Χαλικιάς, ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Δρακονταειδής  Κωνσταντίνος, ο Αντιδήμαρχος κ. Νικητάκης Μάρκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γκογκάκης Γρηγόριος, ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Αρβανίτης Σπυρίδων, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού κ. Πολίτης Σπυρίδων, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μπουρδάρας Γεώργιος, οι πρώην Βουλευτές Λευκάδας κ. Βεργίνης Ξενοφών και κ. Σολδάτος  Θεόδωρος, εκπρόσωποι φορέων, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Ομίλου μας που χόρεψαν και τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας χαρίζοντας απλόχερα χαμόγελα και αισιοδοξία.

Ακολούθησαν τραγούδια και καντάδες από τους χορωδούς και την μαντολινάτα μας, δημιουργώντας μια άκρως επτανησιακή ατμόσφαιρα, με τον κόσμο να σιγοτραγουδά μαζί τους.

Το φλουρί της Βασιλόπιτας κέρδισε ο χορωδός μας κ. Ζώης Ναστούλης, με δώρο μία ετήσια δωρεάν συνδρομή στη χορωδία και ένα καλάθι με αναμνηστικά δώρα του Ομίλου μας. Του ευχόμαστε ολόψυχα να είναι πάντα τυχερός, γεμάτος υγεία και ευτυχία.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε πλούσιος μπουφές από εδέσματα που ετοίμασαν τα μέλη και οι χορηγοί του Ομίλου μας.

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες:

  • Στους χορευτές και χορεύτριες, μικρούς και μεγάλους, στους χορωδούς, στους μουσικούς, στους χοροδιδασκάλους, στην μαέστρο, στους γονείς και σε όλα τα μέλη και φίλους της Νέας Χορωδίας για την μεγάλη προσφορά τους και στήριξη στο πολιτιστικό έργο που επιτελεί ο Όμιλός μας.
  • Στους εθελοντές και χορηγούς μας για την συνεισφορά τους με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχία της εκδήλωσης και ιδιαιτέρως στον πάντα πρόθυμο χορωδό μας κ. Πολύκαρπο Τσιτουρίδη για την προσφορά των περισσότερων εδεσμάτων για τον μπουφέ, στην εταιρεία Αφοί Γαζή-Νυδρί Λευκάδας, στις Πίτες της Μαμάς, στο Ζαχαροπλαστείο Serano, στα Αρτοποιεία Αργυρός, στην Κάβα Καββαδά, στο Εστιατόριο Μαργαρίτα, στην Ευαγγελία Τσερέ, στη Φωλιά της Μέλισσας και στο Ανθοπωλείο Αζαλέα.
  • Στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας για την παραχώρηση του Φουαγιέ.
  • Στους εκπροσώπους των Αρχών, φορέων, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.
  • Στα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την προβολή και κάλυψη των εκδηλώσεών μας.

 Το  Δ.Σ.