Οι Βρετανοί διαλέγουν τις καλύτερες ελληνικές παραθαλάσσιες πόλεις

Η γραφική Πάργα, το γαλήνιο Γαλαξίδι, η φωτογενής Καβάλα, τα πανέμορφα Χανιά… 

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph επιλέγει και προτείνει παραθαλάσσιες πόλεις στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα στους αναγνώστες της και διαφημίζει μερικούς από τους πιο ειδυλλιακούς προορισμούς της χώρας μας με τον καλύτερο τρόπο.

Στην πρώτη θέση, η πανέμορφη πόλη της Κρήτης που συνδυάζει αρμονικά την Ενετική, τη Βυζαντινή και την Οθωμανική εποχή με το σήμερα, τα αγαπημένα Χανιά

Shutterstock 

Στην πρώτη θέση, η πανέμορφη πόλη της Κρήτης που συνδυάζει αρμονικά την Ενετική, τη Βυζαντινή και την Οθωμανική εποχή με το σήμερα, τα αγαπημένα Χανιά.

 Να εξερευνήσουν την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, το Ναύπλιο, και να απολαύσουν τη θέα από το Παλαμήδι προτείνει η Telegraph στους αναγνώστες της

Shutterstock

Να εξερευνήσουν την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, το Ναύπλιο, και να απολαύσουν τη θέα από το Παλαμήδι προτείνει η Telegraph στους αναγνώστες της.

Η βρετανική εφημερίδα περιγράφει την Ερμούπολη στη Σύρο ως «έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό ιταλικής Αναγέννησης και νεοκλασικισμού του Αιγαίου» όπου αντηχούν ρεμπέτικα τραγούδια από τα στενά της

Shutterstock

Η βρετανική εφημερίδα περιγράφει την Ερμούπολη στη Σύρο ως «έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό ιταλικής Αναγέννησης και νεοκλασικισμού του Αιγαίου» όπου αντηχούν ρεμπέτικα τραγούδια από τα στενά της.

Στο κοσμοπολίτικο παρελθόν της Κέρκυρας αναφέρεται η Telegraph και στην ικανότητα της να εκπλήσσει συνεχώς τον επισκέπτη

Shutterstock

Στο κοσμοπολίτικο παρελθόν της Κέρκυρας αναφέρεται η Telegraph και στην ικανότητα της να εκπλήσσει συνεχώς τον επισκέπτη.

«Το Γαλαξίδι έχει καταφέρει να διατηρήσει την αθώα γοητεία του παρά τον τουρισμό και η προκυμαία του παραμένει γαλήνια καθώς η μαρίνα δεν δέχεται μεγάλα σκάφη, και η πόλη κοιμάται νωρίς - για τα ελληνικά δεδομένα»

Shutterstock

«Το Γαλαξίδι έχει καταφέρει να διατηρήσει την αθώα γοητεία του παρά τον τουρισμό και η προκυμαία του παραμένει γαλήνια καθώς η μαρίνα δεν δέχεται μεγάλα σκάφη, και η πόλη κοιμάται νωρίς – για τα ελληνικά δεδομένα».

Το λιμάνι Μανδράκι έξω από τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Για το Τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, τον φημισμένο Κολοσσό της Ρόδου, τη μεσαιωνική αλλά και την αρ ντεκό αρχιτεκτονική του νησιού και για τα ελληνιστικά ψηφιδωτά κάνει λόγο η Telegraph

Shutterstock

Το λιμάνι Μανδράκι έξω από τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Για το Τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, τον φημισμένο Κολοσσό της Ρόδου, τη μεσαιωνική αλλά και την αρ ντεκό αρχιτεκτονική του νησιού και για τα ελληνιστικά ψηφιδωτά κάνει λόγο η Telegraph.

Από τους πιο αγαπημένους και δημοφιλείς προορισμούς της Μεσογείου, η Μύκονος με τη «μίνιμαλ κυκλαδίτικη κομψότητα» της δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα

Shutterstock

Από τους πιο αγαπημένους και δημοφιλείς προορισμούς της Μεσογείου, η Μύκονος με τη «μίνιμαλ κυκλαδίτικη κομψότητα» της δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα.

Η μαγευτική Πάργα το βράδυ. «Η μικροσκοπική αλλά άψογη Πάργα μοιάζει περισσότερο με καρτ ποστάλ από ένα φανταστικό θέρετρο παρά με αληθινό, πραγματικό προορισμό» γράφει η Telegraph, και υπενθυμίζει στους αναγνώστες της να επισκεφθούν τις υπέροχες παραλίες που κρύβονται πίσω από τα γραφικά σπιτάκια

Shutterstock

Η μαγευτική Πάργα το βράδυ. «Η μικροσκοπική αλλά άψογη Πάργα μοιάζει περισσότερο με καρτ ποστάλ από ένα φανταστικό θέρετρο παρά με αληθινό, πραγματικό προορισμό» γράφει η Telegraph, και υπενθυμίζει στους αναγνώστες της να επισκεφθούν τις υπέροχες παραλίες που κρύβονται πίσω από τα γραφικά σπιτάκια.

«Η Καβάλα είναι ο κρίκος που συνδέει την πιο γνωστή Ελλάδα της Κλασικής και Βυζαντινής εποχής με τη σύγχρονη χώρα του σήμερα»

Shutterstock

«Η Καβάλα είναι ο κρίκος που συνδέει την πιο γνωστή Ελλάδα της Κλασικής και Βυζαντινής εποχής με τη σύγχρονη χώρα του σήμερα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Υδρα με τα περίφημα αρχοντικά της και το εκπληκτικό αμφιθεατρικό λιμάνι της, προσελκύει το εκλεπτυσμένο διεθνές τζετ σετ, σε αντίθεση με τη Μύκονο

Shutterstock

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Υδρα με τα περίφημα αρχοντικά της και το εκπληκτικό αμφιθεατρικό λιμάνι της, προσελκύει το εκλεπτυσμένο διεθνές τζετ σετ, σε αντίθεση με τη Μύκονο.

Πηγή