«Αδριανή Λεκουβρέρ» από τη Metropolitan Opera στην Πρέβεζα

Με την όπερα «Αδριανή Λεκουβρέρ» του Φραντσέσκο Τσιλέα συνεχίζονται το Σάββατο 12 Ιανουαρίου και ώρα 8:00 μ.μ. οι απευθείας μεταδόσεις από την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, το Δήμο Πρέβεζας και το Δημοτικό Ωδείο «Σπύρος Δήμας» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας.

Image result for Metropolitan Opera

Η κορυφαία Anna Netrebko εμφανίζεται για πρώτη φορά στη Met στον ρόλο της Αδριανής Λεκουβρέρ, της μεγάλης ηθοποιού του 18ου αιώνα. Ο Piotr Beczała στον ρόλο του αγαπημένου της, του ήρωα πολέμου Μαουρίτσιο. Ο Gianandrea Noseda διευθύνει την τραγωδία του Cilea σε σκηνοθεσία του Sir David McVicar, ο οποίος τοποθετεί ιδιοφυώς μέρος της δράσης να εκτυλίσσεται σε μια αναπαράσταση ενός θεάτρου Μπαρόκ. Η διανομή ρόλων περιλαμβάνει την Anita Rachvelishvili ως πριγκίπισσα της Μπουγιόν, αντίζηλο της Αντριάνα για την καρδιά του Μαουρίτσιο, τον Ambrogio Maestri ως Μισονέ, πιστό φίλο της Αντριάνα, και τον Carlo Bosi στον ρόλο του διπρόσωπου Αββά.

Η «Αδριανή Λεκουβρέρ» είναι συμπαραγωγή του Royal Opera House, Covent Garden του Λονδίνου, του Gran Teatre del Liceu της Βαρκελώνης, της Wiener Staatsoper, της San Francisco Opera και της L’Opéra National de Paris.

Διάρκεια: 3 ώρες & 33 λεπτά

Adriana Lecouvreur

Υψηλής ποιότητας μηχανήματα θα «ταξιδέψουν» το κοινό ξανά στην Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ οι παραστάσεις, συνοδεύονται από υπότιτλους στα ελληνικά με την ευγενική μεταφραστική επιμέλεια της Δώρας Ζαμπέλη.

Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ και 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές.

Περισσότερες πληροφορίες από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας (στο τηλέφωνο 2682025320 και στο odioprev@otenet.gr)