Τρίκαλα: Το πρώτο ΑΤΜ για πιστοποιητικά

Ηλεκτρονικό κέντρο εξυπηρέτησης για να βγάζουν οι πολίτες άμεσα πιστοποιητικά. Εύγε στον δήμο Τρικάλων που είναι άλλωστε και η νο1 «έξυπνη πόλη» στην Ελλάδα  

Από την Πέρσα Νικηφόρου

Τα Τρίκαλα συνεχίζουν να εξελίσσονται. Μετά την διακοπή του καπνίσματος, το Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων, Το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό, Το Φωτοβολταϊκό Δέντρο, τις Ερευνητικές δραστηριότητες για τους κατοίκους, το δωρεάν στούντιο ηχογράφησης για τους νέους μουσικούς της πόλης, και τη διανομή πιστοποιητικών στο σπίτι, η πιο «έξυπνη» ελληνική πόλη παίρνει άλλη μια πρωτιά.

Τα ΑΤΜ πιστοποιητικών είναι ειδικά αυτόματα μηχανήματα που παρέχουν όλο το 24ωρο τη δυνατότητα στους πολίτες να ζητούν και να εκτυπώνουν διάφορα έγγραφα (όπως δημοτική ενημερότητα και πιστοποιητικά δημοτολογίου). Η πιστοποίηση του πολίτη πραγματοποιείται με τη χρήση Κάρτας Δημότη και στόχος είναι σύντομα να ενεργοποιηθούν κι άλλες ηλεκτρονικές διαδικασίες, οι οποίες θα επιτρέπουν στους πολίτες των Τρικάλων τη λήψη αλλά και την κατάθεση δικαιολογητικών που χρειάζεται να γνωστοποιηθούν στον Δήμο.

Παράλληλα υπάρχει και η δωρεάν εφαρμογή για κινητά Trikala Check App, μέσω της οποίας οι πολίτες αποστέλλουν άμεσα τα αιτήματά τους στον Δήμο και παρακολουθούν την πορεία τους.

Πηγή