Οι Δράκοι της Ηπείρου

Το υψηλότερο παιχνίδι χόκεϊ επί πάγου στην Ελλάδα

Σε μια από τις πιο καθαρές και λιγότερο βιομηχανοποιημένες περιοχές της Ευρώπης εξετάζεται επί του παρόντος η εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αν το έργο προχωρήσει, θα προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων ειδών φυτών και ζώων και θα καταστρέψει ένα από τα τελευταία φυσικά καταφύγια της Ελλάδας.

Η ιστορία:

Δεν υπάρχουν και πολλοί παίκτες χόκεϊ επί πάγου στην Ελλάδα. Στα τέλη του 2017, τέσσερις τέτοιοι παίκτες μιας Ομάδας Χόκεϊ επί πάγου, με την ονομασία «Ιπτάμενοι», είχαν την ευκαιρία να παίξουν το πρώτο παιχνίδι χόκεϊ σε λίμνη, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στη χώρα. Μία εξαιρετική ευκαιρία για κάποιον που ασχολείται ερασιτεχνικά με το χόκεϊ σε όλη του τη ζωή και μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια στην πανέμορφη φύση της Ηπείρου.

Την ίδια στιγμή, μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες άρχισαν να στέλνουν ερευνητικές ομάδες στην περιοχή για να επιθεωρήσουν πιθανές εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαίου.

«Όταν είδαμε ότι η Ήπειρος δέχεται επίθεση, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία μας για να ευαισθητοποιήσουμε το κόσμο γύρω από το θέμα», λένε.

Ο μύθος των Δράκων της Ηπείρου βρίσκεται ονλάιν και είναι πολύ ενδιαφέρων για όποιον ενδιαφέρεται να διαβάσει περισσότερα.

Πηγή