Τα κλαμπ των ηλικιωμένων

Ένα κλαμπ βάζει τέλος στην κοινωνική απομόνωση της τρίτης ηλικίας. Μάλιστα μέσα σε λίγο καιρό έχει γίνει αλυσίδα και εξαπλώνεται

Από την Πέρσα Νικηφόρου

Οι ηλικιωμένοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στη μοναξιά και την κοινωνική απομόνωση. Αυτό το γεγονός μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους. Εκατοντάδες χιλιάδες ηλικιωμένοι άνθρωποι είναι μοναχικοί και αποκομμένοι από την κοινωνία. Περισσότερα από 2 εκατομμύρια άτομα στην Αγγλία ηλικίας άνω των 75 ετών ζουν μόνοι ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο ηλικιωμένοι λένε ότι περνούν ακόμα και ολόκληρο μήνα χωρίς να μιλήσουν σε κάποιον φίλο, γείτονα ή μέλος της οικογένειας.

Το Posh Club δημιουργήθηκε για να βοηθήσει άτομα άνω των 60 ετών να ξεφύγουν από την απομόνωση και να διασκεδάσουν. Ουσιαστικά πρόκειται για μια εβδομαδιαία κοινωνική εκδήλωση για περίπου 100 μέλη που πραγματοποιείται σε διάφορους χώρους (από αίθουσες εκδηλώσεων μέχρι εκκλησίες) και «τρέχει» σε επτά βρετανικές πόλεις.

Το Posh Club δημιουργήθηκε για να βοηθήσει άτομα άνω των 60 ετών να ξεφύγουν από την απομόνωση και «τρέχει» σε 7 βρετανικές πόλεις

Τίποτα δεν θυμίζει πως το Posh Club απευθύνεται σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας. Κοστουμαρισμένοι κύριοι, «χρυσά κορίτσια» με γκλίτερ και πούλιες, απολαμβάνουν την παρέα, το τσάι και το φαγητό τους μαζί με χορό, αλλά και θέαμα: από μιμητές του Έλβις και τσάρλεστον, μέχρι όπερα, μπάντες με γιουκαλίλι και ακροβάτες. Τα τελευταία χρόνια το club έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 200 πάρτι. Το εγχείρημα παρακολουθείται εδώ και αρκετά χρόνια και η σημαντική υποστήριξη που δίνει στους επισκέπτες του ήδη φαίνεται στα γελαστά πρόσωπά τους. Αυτά τα πάρτι θα διοργανώνουμε στο μέλλον, το νου σας!

Πηγή