Διαδικτυακές πλατφόρμες μας δίνουν την ευκαιρία να διαβάσουμε βιβλία εντελώς δωρεάν!

Όλοι αγαπάμε το παραδοσιακό βιβλίο, το βάρος του, την αίσθηση των σελίδων του. Ωστόσο, έναν άλλο τρόπο ανάγνωσης προσφέρει το διαδίκτυο, όπου υπάρχει η δυνατότητα να διαβάσουμε νόμιμα ψηφιακά βιβλία, κατεβάζοντάς τα στο tablet ή στο κινητό μας «ξεφυλλίζοντάς» τα οποιαδήποτε στιγμή και αν το θελήσουμε. Προτείνουμε λοιπόν 3 πλατφόρμες από τις οποίες μπορείτε να κατεβάσετε ή να δανειστείτε εντελώς δωρεάν τα ελληνόγλωσσα ή ξενόγλωσσα βιβλία που σας ενδιαφέρουν.

Εδώ και λίγες μέρες, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της, προσφέρει στο κοινό πιλοτικά το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο, μία νέα ψηφιακή υπηρεσία, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πιστοποιημένους χρήστες να διαβάζουν δωρεάν ελληνόγλωσσα ηλεκτρονικά βιβλία, για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, μέσα από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone.

Πρόκειται για μια πλατφόρμα, η οποία διαθέτει περισσότερους από 2.500 τίτλους, που προέρχονται από 14 ελληνικούς εκδοτικούς οίκους με μεγάλη εκδοτική παραγωγή ηλεκτρονικών τίτλων. Κάθε πιστοποιημένος χρήστης της Εθνικής Βιβλιοθήκης μέσω του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου μπορεί να «κατεβάσει» ταυτόχρονα έως 3 ηλεκτρονικά βιβλίαγια 20 ημέρες το καθένα, με δικαίωμα ανανέωσης. Η διεύθυνση του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου είναι: ereading.nlg.gr.

bigstock E Books E Reader Media Literat 128427089

Ανοικτή Βιβλιοθήκη (www.openbook.gr) είναι ένα ψηφιακό αποθετήριο που φιλοξενεί πάνω από 4.600 ελληνικά βιβλία που διατίθενται ελεύθερα και νόμιμα στο διαδίκτυο. Πρόκειται, είτε για βιβλία Κοινού Κτήματος, δηλαδή κλασικά βιβλία που έχουν απελευθερωθεί τα πνευματικά τους δικαιώματα λόγω παρέλευσης 70 ετών από τον θάνατο του δημιουργού τους, είτε για πιο σύγχρονα βιβλία που οι συγγραφείς τους έχουν επιλέξει να τα διαθέσουν ελεύθερα στο διαδίκτυο. Στη συλλογή περιλαμβάνονται ήδη 1.125 ελληνικά βιβλία που διανέμονται υπό άδεια Creative Commons.

free ebook image

Aποκλειστικά για ξενόγλωσση λογοτεχνία μπορείτε να κατεβάστε δωρεάν, από μια λίστα 800 δωρεάν ηλεκτρονικών βιβλίων του www.openculture.com. Η συλλογή περιλαμβάνει σπουδαία έργα μυθοπλασίας, φαντασίας και ποίησης, συμπεριλαμβανομένων των έργων του Isaac Asimov, της Jane Austen, του Philip K. Dick, του F. Scott Fitzgerald, του Neil Gaiman, του Tolstoy, του Dostoevsky, του Shakespeare, του Ernest Hemingway, της Virginia Woolf και του James Joyce. Επίσης, υπάρχει και μια συλλογή από 900 δωρεάν audiobooks, που μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας ή στο mp3 player.