Έναρξη του Αθλητικού Συλλόγου Λευκάδας Φίλανδρος

Με μεγάλη προσέλευση ξεκίνησε φέτος η νέα σεζόν του Αθλητικού Συλλόγου Λευκάδας Φίλανδρος. Η έναρξη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17/09/2018 στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν πολλοί νέοι μικροί αθλούμενοι αλλά και τα παλαιότερα μέλη μας, που μας χαροποίησαν ιδιαίτερα με την εμπιστοσύνη και την προτίμησή τους. Οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινές από τις 16:00-19:00 στο στάδιο. Ο ΑΣΛ Φίλανδρος καλεί τους αθλούμενους, τα μέλη του και τους φίλους του στον καθιερωμένο Αγιασμό που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Στάδιο την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου και ώρα 17:00.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Λευκάδας Φίλανδρος ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2011 με σκοπό την διάδοση και την ανάπτυξη του Κλασσικού Αθλητισμού στην Λευκάδα. Αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της επαφής των παιδιών από μικρή ηλικία με τον αθλητισμό δημιούργησε τμήματα εκγύμνασης για παιδιά όλων των ηλικιών. Από τμήματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας μέχρι αγωνιστικά τμήματα για παιδιά που επιθυμούσαν να ασχοληθούν συστηματικά με τον αθλητισμό. Παράλληλα λειτουργεί και τμήμα προετοιμασίας υποψηφίων ανωτάτων σχολών και ΤΕΦΑΑ.

Μετά από 8 χρόνια χαράς-παιχνιδιού αλλά και επίμονης δουλειάς και άρτιου-συστηματικού σχεδιασμού ο Φίλανδρος μπορεί να είναι περήφανος για την εξέλιξή του και την εκπλήρωση των στόχων του μέσω των επιτυχιών των αθλητών του. Ο Σύλλογος έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα με την μεγάλη συμμετοχή αθλουμένων, με επιτυχόντες σε ΤΕΦΑΑ & σχολές και με σημαντικές διακρίσεις σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Το 2018 αποτελεί μια χρονιά ορόσημο για τον Φίλανδρο καθώς για πρώτη φορά κλήθηκε αθλήτρια του Συλλόγου για να πλαισιώσει  την Εθνική μας Ομάδα. Σημειώνοντας μάλιστα και μία αξιοσημείωτη πρωτιά για την Λευκάδα, όντας η πρώτη αθλήτρια που συμμετείχε στην Εθνική Ομάδα με δύο ατομικά αγωνίσματα στο Έπταθλο και στον Ακοντισμό. Η Αθλήτρια του Συλλόγου Κουρέτση Ευδοξία είχε την τιμή να φορέσει τα Γαλανόλευκα χρώματα και να εκπροσωπήσει  την Ελλάδα με επιτυχία στο meeting Ελλάδας Κύπρου που διεξήχθη στην Κύπρο κάνοντάς μας υπερήφανους.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε του αθλούμενους των Ακαδημιών  του Φιλάνδρου παλιούς και νέους, τους γονείς και κηδεμόνες, για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και που μας δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια. Με την βοήθεια και την στήριξή σας ο Φίλανδρος κατάφερε να φτάσει στα επίπεδα που βρίσκετε σήμερα.  Ιδιαίτερα ευχαριστήρια θα πρέπει να δοθούν και στους χορηγούς των Ακαδημιών  χωρίς την πολύτιμη προσφορά τους τα παιδιά των ακαδημιών δεν θα μπορούσαν ούτε θα είχαν την ευκαιρία να σημειώσουν την φετινή τους πρόοδο.

Τέλος ευχαριστούμε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, τους Προπονητές, όλα τα μέλη, τους φίλους και τους εθελοντές του Φιλάνδρου που βοηθάνε στην εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου.

Ο ΑΣΛ Φίλανδρος εύχεται στους συμμετέχοντες των Ακαδημιών του Καλή Αρχή.

Εκ του ΔΣ
ΑΣΛ Φίλανδρος