Κατολίσθηση βράχων στην παραλία «Ναυάγιο» – φόβοι για αγνοούμενους, μια τραυματίας

Κατολίσθηση βράχων σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης στη διάσημη παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Λιμενικό, κοντά στην ακτή βρίσκονταν τρεις βάρκες οι οποίες αναποδογύρισαν και υπάρχουν φόβοι για αγνοούμενους.

Μία τουρίστρια τραυματίστηκε ελαφρά και σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, μεταφέρθηκε στην περιοχή Πόρτο Βρώμης και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

Αυτή τη στιγμή γίνεται καταμέτρηση του λουομένων από τα ιδιωτικά τουριστικά σκάφη που βρίσκονταν στο σημείο ενώ στην περιοχή έχει φθάσει ήδη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με οκτώ άτομα.

Επίσης αναμένονται 8 άτομα από την πρώτη ΕΜΑΚ με Super Puma και άλλα 10 από την 6 ΕΜΑΚ Πατρών με σκύλο. Στη θαλάσσια περιοχή έχουν σπεύσει επίσης δύο σκάφη του Λιμενικού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες.

«Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο.

Στην παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία.

Πηγή