Πώς κατάφεραν να χτίσουν ξανά την Αθήνα του 431 π.Χ. μέσα από μια σειρά εντυπωσιακών εικόνων που αναδεικνύουν το κάλλος και τη μεγαλοπρέπεια της πόλης που γέννησε τη δημοκρατία και το θέατρο, αποκάλυψαν οι υπεύθυνοι της Ubisoft Quebec, για τις ανάγκες του video game «Assassin’s Creed».

Το νέο παιχνίδι της σειράς, που μετρά δεκάδες εκατομμύρια πωλήσεις, έχει ως σκηνικό δράσης την Αρχαία Ελλάδα και φέρει τον τίτλο «Assassin’s Creed: Odyssey». Η δράση θα διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου και οι ειδικοί της Ubisoft ποντάρουν ξανά στην ψηφιακή αναδημιουργίατων πόλεων όπου διαδραματίζονται οι περιπέτειες τους, έτσι ώστε να δείχνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα γίνεται, δεδομένων των ιστορικών περιόδων όπου τοποθετούνται τα παιχνίδια.

Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 5 Οκτωβρίου 2018 και η ομάδα δημοσίευσε πρόσφατα ένα βίντεο στο οποίο εξηγεί λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να ζωντανέψει τη μεγαλοπρέπεια της Αθήνας εκείνης της περιόδου. Όπως λένε, η Αθήνα έχει «χτιστεί» ψηφιακά εξαρχής προκειμένου να είναι μια πραγματικά ανθηρή μεγαλούπολη της αρχαιότητας, μια «πόλη φωτός», η οποία τότε απεικόνιζε το μέλλον.

Σε συνεργασία με την ιστορικό Στέφανι Αν Ρουάτα, διέκριναν τα στοιχεία που συναποτελούν το μωσαϊκό μιας πόλης χιλιάδων χρόνων, έτσι ώστε να μην βρεθούν εκτός εποχής, αντλώντας πληροφορίες από πολλές πηγές. «Στόχος ήταν η δημιουργία της πιο αυθεντικής, πιστευτής Ελλάδας που μπορούσαμε, κάνοντάς την όμορφη και διασκεδαστική ταυτόχρονα», δήλωσε ο Μπεν Χολ,world director του παιχνιδιού.

Με κομβικό σημείο την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, οι σχεδιαστές χώρισαν την πόλη σε γειτονιές, όπως εκείνη των αγγειοπλαστών, των μαρμαροτεχνιτών ή των υφαντουργών, ενώ οι παίκτες θα μπορούν ακόμα να δουν μια παράσταση τραγωδίας στο Θέατρο του Διονύσου.

Δείτε παρακάτω το -πράγματι εντυπωσιακό- βίντεο με εικόνες από το σκηνικό του παιχνιδιού:

Πηγή