Τι γίνεται στο Πόρτο Κατσίκι;

Λάβαμε χθες ένα e-mail από τον κ. Κωνσταντίνο Φατούρο και το αναδημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη εφόσον δεν ήταν δυνατόν να διασταυρώσουμε το περιεχόμενο του.

Ο μόνος τρόπος, πλέον, για να αισθάνεται κανείς σίγουρος για την σωματική του ακεραιότητα, όταν κυκλοφορεί στο Πόρτο Κατσίκι και στα πέριξ, είναι να φοράει κράνος και στολή των ΜΑΤ, όπως φαίνεται αγαπητοί συντοπίτες.

Όπως διαβάσαμε προ ολίγου σε δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο (lefkada today) συμπολίτης μας δέχθηκε μαφιόζικη επίθεση από τους γιους του ιδιοκτήτη των (χωρίς άδεια) ξαπλωστρών και του πάρκινγκ στο Πόρτο Κατσίκι επειδή διαπληκτίστηκε με τον πατέρα τους!

Κατά την επιστροφή του απο το Πόρτο Κατσίκι του έκλεισαν τον δρόμο, τον ξυλοκόπησαν αγρίως μπροστά στην γυναίκα και το παιδί του και του κατέστρεψαν το αυτοκίνητο. Καλώς ήρθατε στο Φαρ Ουέστ δηλαδή!

Και το ερώτημα δεν είναι γιατί συμπεριφέρονται έτσι οι συγκεκριμένοι “κύριοι”, ούτως ή άλλως ειναι η πολλοστή φορά που επιδεικνύουν τις τραμπουκικές καταβολές τους φέτος, το ερώτημα είναι τι κάνει η αστυνομία για να μας προστατεύσει από τέτοιου είδους τραμπούκους. Γιατί τους επιτρέπει ακόμα να κυκλοφορούν ελεύθεροι? Γιατι δεν τους περιορίζει και δεν τους απομακρύνει από την περιοχή από τη στιγμή που αποτελούν κινητή δυσφήμιση για το νησί ολόκληρο και κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα πολιτών που αντιδρούν στην προκλητική συμπεριφορά τους μη γνωρίζοντας ότι έχουν να κάνουν με την Καμόρα βεβαίως βεβαίως.

Είναι λοιπόν η αστυνομία τόσο ανίκανη να επιβάλλει τον νομο? Είναι μήπως αδιάφορη? Τόσο προκλητική ανοχή σε συμπεριφορές που βάλλουν κατά της ανθρώπινης ζωής θα έκανε κάποιον κακοπροαίρετο να σκεφτεί ότι ενδεχομένως υπάρχει συγκάλυψη και υπόθαλψη…μακριά απο εμένα βέβαια τέτοιες σκέψεις, αλλαά είναι κουβέντες που τις ακούει κανείς όπου σταθεί και όπου βρεθεί ανά το νησί!

Καλό λοιπόν θα ήταν οι αρμόδιοι, πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, γιατί εκεί οδηγούμαστε με μαθηματικη ακρίβεια, να παρέμβουν και να επιβάλλουν τον νόμο και την τάξη. Οι τραμπούκοι όσο δεν τιμωρούνται αποθρασσύνονται περισσότερο και γίνονται όλο και πιο βίαιοι γιατί αισθάνονται σιγουριά ότι δεν τους ακουμπάει κανένας.

Στον δρόμο αυτό βέβαια φαντάζομαι ότι θα βοηθήσουν και κάποιες ΕΔΕ (ένορκη διοικητική εξέταση) και καταγγελίες στο τμήμα διαφθοράς για να ελεγχθούν τυχόν σχέσεις των τραμπούκων αυτών με όσους κατέχουν υπεύθυνες θέσεις και αξιώματα και αδιαφορούν προκλητικά για την κατάσταση στο Πόρτο Κατσίκι. Δεν υπαινίσσομαστε ότι υπαρχουν υπόγειες σχέσεις βέβαια αλλά καλό θα είναι να ελεγχθεί καθε παράμετρος γιατί η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια.

Μέχρι τότε αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε το διαμάντι του νησιού μας, βάλτε κράνος και στολή και να κυκλοφορείτε με το κεφάλι σκυμένο ότι και να σας πούν, ακόμα και αν σας προκαλέσουν, μην ανταποκριθείτε γιατί δεν θα βρεθεί κανείς να προστατέψει ούτε εσάς ούτε την οικογένεια σας, εκτός φυσικά αν είστε ο Αλ Καπόνε και βρει η Καμόρα το δάσκαλο της!

Υ.γ.: Σύντομα θα επανέλθω και για το θέμα των ξαπλωστρών που φυσικά ζουν και βασιλεύουν! Δεν τρώμε κουτόχορτο κύριε Δήμαρχε να ξερετε, μείνετε συντονισμένοι…

Κωνσταντίνος Φατούρος