Ψηφιακές δράσεις για τον τουρισμό στα νησιά του Ιονίου

Από τη Σοφία Κοντογιάννη

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ενέκρινε τις ψηφιακές δράσεις που θα λάβουν χώρα στα νησιά του Ιονίου στο πλαίσιο της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής.

Ειδικότερα, το υπουργείο αποφάσισε την προέγκριση του τεχνικού δελτίου με τίτλο «Τρισδιάστατος τουριστικός οδηγός προβολής και ανάπτυξης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς του Δήμου Λευκάδας», ενδεικτικού προϋπολογισμού 178.916 ευρώ με ΦΠΑ.

Παράλληλα, το υπουργείο προενέκρινε το τεχνικό δελτίο με τίτλο  «Μικρό Ιόνιο: Τουριστική Ανάδειξη των «κρυμμένων θησαυρών» του Ιονίου με την ανάπτυξη πρωτοποριακών ψηφιακών εφαρμογών και τεχνολογιών αιχμής», ενδεικτικού προϋπολογισμού 166.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Οι συνολικές διαδικασίες υλοποίησης των ανωτέρω δράσεων, θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα υποβληθέντα στις σχετικές προσκλήσεις .

Εξάλλου, η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία και οι δυνατότητες των εφαρμογών που σχεδιάζονται  τόσο για τους φορείς του τουρισμού, όσο και για τις επιχειρήσεις,  μπορούν να βοηθήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό στην προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών και στην εντατικοποίηση του τουριστικού ρεύματος, προβάλλοντας τους κατά τόπους «θησαυρούς» με τα σύγχρονα μέσα που πλέον αποτελούν παγκόσμια κοινή γλώσσα και έχουν ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ικανοποίησης των επισκεπτών.

Πηγή