Πρέβεζα: Εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια από το θάνατο του Κώστα Καρυωτάκη

Κορυφώνονται στην Πρέβεζα οι εκδηλώσεις με αφορμή την συμπλήρωση 90 χρόνων από το θάνατο του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη.

Από τη Σοφία Κοντογιάννη

Ειδικότερα, στο Δημοτικό θερινό κινηματογράφο «Κυανή Ακτή», θα προβληθεί στις 20 Ιουλίου η ταινία του Κύπριου σκηνοθέτη Κύρου Παπαβασιλείου “Εντυπώσεις ενός πνιγμένου” η οποία είναι βασισμένη στην τελευταία επιστολή του Κώστα Καρυωτάκη και προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 2015. Στην παρουσίαση θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο σκηνοθέτης, ενώ την προβολή θα κλείσει μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα «Δραμαμίνη».

Στη συνέχεια, στις 21 Ιουλίου στο Βαθύ,  απέναντι από το Μνημείο του Κώστα Καρυωτάκη, θα πραγματοποιηθεί  η κεντρική εκδήλωση που περιλαμβάνει ομιλία της καθηγήτριας νεοελληνικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ντουνιά Χριστίνας με θέμα «Ο ερωτικός Καρυωτάκης», καθώς και ομιλία του ποιητή κ.Μακράτου Τάσου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα λάβει χώρα μουσικό πρόγραμμα με μελοποιημένα ποιήματα του Κώστα Καρυωτάκη, με τη φωνή της κ.Μαριάννας Τζαφέρη, καθηγήτριας μονωδίας Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας, ενώ ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Κορωναίος θα απαγγείλει ποιήματα του μεγάλου Έλληνα ποιητή.

Τέλος, στην κορύφωση των εκδηλώσεων, λόγω των κοινών δεσμών που ενώνουν τον Δήμο Πρέβεζας με τον Δήμο Τριπόλεως εξαιτίας της καταγωγής του ποιητή από την Τρίπολη και του τραγικού θανάτου του στην Πρέβεζα , ο Δήμος Πρέβεζας θα προχωρήσει στην αδελφοποίησή του με τον Δήμο Τριπόλεως, με στόχο την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων και την πολύπλευρη συνεργασία και ανταλλαγή εμπειριών σε πολιτιστικούς, αθλητικούς, τουριστικούς και κοινωνικούς τομείς.

Πηγή