Γεύσεις Λευκάδας 2018

Κυριακή 22 Ιουλίου και ώρα 20:30 στην Καρυά

Οι “Γεύσεις Λευκάδας” είναι μια εκδήλωση που γεννήθηκε από την ανάγκη στήριξης και προώθησης των τοπικών προϊντων και γεύσεων της Ορεινής Λευκάδας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
– Έκθεση Τοπικών Προϊόντων
– Γιορτή Ριγανάδας
– Παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική

Για δεύτερη χρονιά ο Απόλλωνας ενσωματώνει στη γιορτή Ριγανάδας την έκθεση τοπικών προϊόντων, με σκοπό τη γνωριμία των επισκεπτών της Καρυάς με τα προϊόντα κυρίως της Ορεινής Λευκάδας.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στα τοπικά προϊόντα της Λευκάδας και δη της Ορεινής, με έμφαση στα ντόπια αγροτικά και τα παράγωγά τους.

Στην έκθεση ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει αλλά και να γευτεί φακές Εγκλουβής, λαθύρια Καρυάς, ντόπιο κρασί, ελαιόλαδο και παράγωγά του, βότανα, μέλι, οπωροκηπευτικά, όσπρια, τσίπουρο.

Η γιορτή Ριγανάδας είναι μια εκδήλωση που γεννήθηκε πριν 34 χρόνια στην Καρυά και στηρίζεται σε ένα τοπικό καλοκαιρινό φαγητό, που αποτελούσε διατροφική συνήθεια των ανθρώπων της υπαίθρου τα περασμένα χρόνια.

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γευτεί ριγανάδα και να γλεντήσει στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία της Καρυάς με ζωντανή ορχήστρα.

Διοργάνωση Μουσικοφιλολογικος Όμιλος «Απόλλων» Καρυάς Λευκάδας
facebook event