Γεύσεις Λευκάδας 2018

Κυριακή 22 Ιουλίου και ώρα 20:30 στην Καρυά

Οι «Γεύσεις Λευκάδας» είναι μια εκδήλωση που γεννήθηκε από την ανάγκη στήριξης και προώθησης των τοπικών προϊντων και γεύσεων της Ορεινής Λευκάδας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
– Έκθεση Τοπικών Προϊόντων
– Γιορτή Ριγανάδας
– Παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική

Για δεύτερη χρονιά ο Απόλλωνας ενσωματώνει στη γιορτή Ριγανάδας την έκθεση τοπικών προϊόντων, με σκοπό τη γνωριμία των επισκεπτών της Καρυάς με τα προϊόντα κυρίως της Ορεινής Λευκάδας.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στα τοπικά προϊόντα της Λευκάδας και δη της Ορεινής, με έμφαση στα ντόπια αγροτικά και τα παράγωγά τους.

Στην έκθεση ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει αλλά και να γευτεί φακές Εγκλουβής, λαθύρια Καρυάς, ντόπιο κρασί, ελαιόλαδο και παράγωγά του, βότανα, μέλι, οπωροκηπευτικά, όσπρια, τσίπουρο.

Η γιορτή Ριγανάδας είναι μια εκδήλωση που γεννήθηκε πριν 34 χρόνια στην Καρυά και στηρίζεται σε ένα τοπικό καλοκαιρινό φαγητό, που αποτελούσε διατροφική συνήθεια των ανθρώπων της υπαίθρου τα περασμένα χρόνια.

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γευτεί ριγανάδα και να γλεντήσει στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία της Καρυάς με ζωντανή ορχήστρα.

Διοργάνωση Μουσικοφιλολογικος Όμιλος «Απόλλων» Καρυάς Λευκάδας
facebook event

Προσθέστε το σχόλιό σας

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν θα δημοσιευτεί. Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά *