Αποφάσεις Τακτικής Συνεδρίασης 20ης Ιουνίου του Δ.Σ. Δήμου Λευκάδας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας, στην τακτική συνεδρίαση της 20ης Ιουνίου 2018 συζήτησε και, μεταξύ άλλων, αποφάσισε:

* Την αποδοχή χρηματοδότησης 24.000,00 € από το ΥΠΟΜΕΔΙ για την υλοποίηση του έργου «ΑΡΣΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΒΡΑΧΟΠΤΩΣΕΩΝ Δ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ» λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις.

* Την αποδοχή χρηματοδότησης 24.000,00 € από το ΥΠΟΜΕΔΙ για την υλοποίηση του έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΣΤΡΩΣΗΣ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟΛΠΑΙΝΑΣ Δ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ» λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις.

* Την αποδοχή χρηματοδότησης 102.000,00 € από το ΥΠΟΜΕΔΙ για την υλοποίηση του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΝΤΟΝΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ».

* Τη θετική γνωμοδότηση για το Πλαίσιο Έργων Ανάπτυξης (Master Plan) Λιμένα Λευκάδας. Πρόκειται για πολύ σημαντική μελέτη που αφορά την οργάνωση του χερσαίου χώρου στο λιμάνι της Λευκάδας.

* Την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και τον καθορισμό του τρόπου εκτέλεσης του έργου: «ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ – ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Δ.Ε.ΕΛΛΟΜΕΝΟΥ», προϋπολογισμού 58.999,99 €.

* Την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και τον καθορισμό του τρόπου εκτέλεσης του έργου: “ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ & ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ” προϋπολογισμού 120.700,00€

* Την αποδοχή της δωρεάν παραχώρησης της χρήσης παλαιών αιθουσών του Δικαστικού Μεγάρου και του Περιβάλλοντος χώρου για στέγαση του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της Κοινωφελούς ΔΕΠΟΚΑΛ Δήμου Λευκάδας.

* Τη διάθεση δαπάνης συνολικού ποσού 25.600,00€ για επιχορηγήσεις σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους και σωματεία.

* Την αποδοχή εκτέλεσης της Πράξης με τίτλο: «Δράσεις για την διαχείριση βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων αστικών αποβλήτων στον Δήμο Λευκάδας» προϋπολογισμού 1.248.600,00€.

Από τον Δήμο Λευκάδας