Τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου, η Νικόπολη και η Κασσώπη, μέσα από τα μάτια μίας Instagrammer

Το Κεντρικό Αρχαιολογική Συμβούλιο αποφασίζει αύριο, Τρίτη, για την έγκριση ή μη αιτήματος του σωματείου «Διάζωμα» για τη χορήγηση άδειας κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης στους αρχαιολογικούς χώρους της Nικόπολης, του Νεκρομαντείου του Αχέροντα, της Κασσώπης, των Γιτάνων, της Δωδώνης, στο αρχαίο θέατρο της Αμβρακίας, στο βυζαντινό ναό της Παρηγορήτριας στην Άρτα και στο Μουσείο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο παραγωγής ταινίας τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) με τίτλο «Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου: Mέσα από τα μάτια μιας Instagrammer», κατά το χρονικό διάστημα από 25 Ιουνίου έως και 30 Ιουνίου 2018.

Πρόκειται για ένα μίνι-ντοκιμαντέρ. Στόχος της ταινίας είναι να συμπυκνώσει μέσα σε 5-6 λεπτά την ουσία της πολιτιστικής διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου.

Πρωταγωνιστές τα αρχαία θέατρα της Νικόπολης, της Κασσώπης, των Γιτάνων, της Άρτας, της Δωδώνης, αλλά και μία δημοφιλής instagrammer, με χιλιάδες followers. Η instagrammer θα περιηγηθεί σε αρχαιολογικούς χώρους και εθνικά πάρκα της Ηπείρου, θα βουτήξει στα ειδυλλιακά νερά κάποιας παραλίας στα Σύβοτα, θα κάνει μικρά διαλείμματα για φαγητό, απολαμβάνοντας την τοπική κουζίνα, θα πεζοπορήσει με φόντο μία αλπική λίμνη, θα δροσίσει το πρόσωπό της στα κρυστάλλινα νερά κάποιου ποταμού. Παράλληλα θα ποστάρει φωτογραφίες από τους τόπους που επισκέπτεται, που θα τις συνοδεύει μία μικρή φράση.

Η αισθητική της ταινίας με τις “ποσταρισμένες φωτογραφίες”, τα κείμενα που θα εμφανίζονται σε infografics, το γρήγορο ρυθμό, την κυριαρχία της μουσικής, θα παραπέμπει σε ντοκιμαντέρ προβολής, υψηλής όμως ποιότητας, εμπλουτισμένο με πληροφορίες, έτσι ώστε να μεταδώσει στο θεατή, την ατμόσφαιρα και τη μαγεία του τόπου.

Πηγή