TripAdvisor: Η Ελλάδα στους απόλυτους προορισμούς για ταξίδια το 2018

Στην αφρόκρεμα των απόλυτων ταξιδιωτικών προορισμών στον κόσμο, με εμπειρίες, ξενοδοχεία και εστιατόρια που συστηματικά κερδίζουν άριστες κριτικές από τους διεθνείς ταξιδιώτες, ανήκει η Ελλάδα, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική πλατφόρμα στον κόσμο, TripAdvisor.

Η χώρα μας βρίσκεται μέσα στην πρώτη δεκάδα των χωρών που κερδίζουν τις καλύτερες κριτικές από τους ταξιδιώτες στις κατηγορίες «Εξαιρετικές χώρες συνολικά», «Εξαιρετικές χώρες για εστιατόρια», «Εξαιρετικές χώρες για εμπειρίες» και «Εξαιρετικές χώρες για καταλύματα».

Χαρακτηριστικό είναι οτι η χώρα μας βρίσκεται στη δεύτερη θέση των χωρών παγκοσμίως σε επίπεδο εμπειριών και εστιατορίων, πράγμα που αναδεικνύει τη δυναμική του πολιτιστικού τουρισμού και της γαστρονομίας.

Οι χώρες που αναδεικνύονται στις κατηγορίες αυτές συγκεντρώνουν το υψηλότερο ποσοστό παγκοσμίως σε Πιστοποίηση Αριστείας των τουριστικών τους επιχειρήσεων στην TripAdvisor.

Το Πιστοποιητικό Αριστείας που παρουσιάζεται στις σελίδες της TripAdvisor σημαίνει για τους ταξιδιώτες ότι οι επιχειρήσεις οι οποίες φέρουν αυτή την ένδειξη έχουν μεγάλο ιστορικό στην προσφορά υπηρεσιών που αξιολογούνται ως άριστες από τους επισκέπτες.

Έτσι, οι ταξιδιώτες που θα επιλέξουν κάποιον από τους απόλυτους προορισμούς για το 2018, έχουν περισσότερες πιθανότητες να απολαύσουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στις διακοπές τους.

Δείτε τις κατατάξεις…

Oι πιο εξέχουσες χώρες για το 2018

Εξαιρετικές χώρες συνολικά
1. Ισλανδία
2. Ιρλανδία
3. Ηνωμένο Βασίλειο
4. Ελλάδα
5. Μαρόκο
6. Γαλλία
7. Ολλανδία
8. Ιταλία
9. Πορτογαλία
10. Βέλγιο

Εξαιρετικές χώρες για εστιατόρια
1. Ισλανδία
2. Ελλάδα
3. Ιρλανδία
4. Ηνωμένο Βασίλειο
5. Πορτογαλία
6. Γαλλία
7. Ιταλία
8. Ισπανία
9. Ολλανδία
10. Ουγγαρία

Εξαιρετικές χώρες για εμπειρίες
1. Ισλανδία
2. Ελλάδα
3. Μεξικό
4. Πορτογαλία
5. Μαρόκο
6. Βιετνάμ
7. Ηνωμένο Βασίλειο
8. Βραζιλία
9. Ταϊλάνδη
10. Χιλή

Εξαιρετικές χώρες για καταλύματα
1. Σιγκαπούρη
2. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
3. Μαρόκο
4. Ισλανδία
5. Ιρλανδία
6. Ηνωμένο Βασίλειο
7. Αυστραλία
8. Ελλάδα
9. Καναδάς
10. Ινδονησία

Πηγή