Ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης με έδρα τη Λευκάδα

Την ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης, με έδρα την πόλη της Λευκάδας και κατευθύνσεις στους τομείς α) της Παράκτιας Ανάπτυξης & Οικονομίας και β) της Περιφερειακής Διακυβέρνησης & Νησιωτικότητας, ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστας Γαβρόγλου, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Δήμαρχο Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνο Δρακονταειδή, και τον Ανιπεριφερειάρχη, κ. Θεόδωρο Χαλικιά, από την αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου.

Προηγουμένως, ο Υπουργός είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο στο γραφείο του παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη, των Αντιδημάρχων και του ειδικού συνεργάτη του Υπουργού, κ. Παντελή Κυπριανού.

Η θετικότατη αυτή εξέλιξη στο θέμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λευκάδα επήλθε ύστερα από συνεχή προσπάθεια και αλλεπάλληλες επαφές με το Υπουργείο. Η δημιουργική συνένωση των δυνάμεων του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου που θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε επίσης:

  • τη δημιουργία Διετών Προγραμμάτων Σπουδών στο πλαίσιο του Ιονίου Πανεπιστημίου, που θα παρέχουν επαγγελματικά πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών και
  • την ίδρυση Ινστιτούτου Ιστορίας “Νίκος Σβορώνος” με έδρα τη Λευκάδα, υπό τη σκέπη του Ιονίου Πανεπιστημίου και με στόχο την ανάδειξη του ιστορικού πλούτου της Λευκάδας.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, χαρακτήρισε, τη χθεσινή συνέντευξη, την 29 Μαΐου 2018 ως μια πολύ σημαντική μέρα για τον τόπο μας, καθώς η αναδιάταξη του πανεπιστημιακού χάρτη στα Ιόνια Νησιά μόνο θετικά χαρακτηριστικά έχει για τη Λευκάδα.

Από τον Δήμο Λευκάδας

Φωτογραφία της Δήμος Λευκάδας.

Φωτογραφία της Δήμος Λευκάδας.

Φωτογραφία της Δήμος Λευκάδας.

Φωτογραφία της Δήμος Λευκάδας.