Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Τη Κυριακή 20 Μαΐου 2018 θα εορτασθεί η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Κατά την ημέρα αυτή θα γίνουν οι ακόλουθες εορταστικές εκδηλώσεις:

  1. Σημαιοστολισμός των Δημόσιων, Στρατιωτικών, Δημοτικών Καταστημάτων, κλπ. Καταστημάτων από της Ανατολής μέχρι και της Δύσης του ηλίου.
  2. Φωταγώγηση των Δημόσιων, Στρατιωτικών, Δημοτικών και κοινοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Στρατιωτικών Μονάδων κατά τις βραδινές ώρες.
  3. Ώρα 11:15

Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από τους κκ. Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Βουλευτή Λευκάδας, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Λευκάδας, Δήμαρχο Λευκάδας, εκπροσώπους των Πολιτικών Κομμάτων και εκπροσώπους των Νομικών Προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο και θα δηλώσουν τη θέλησή τους μέχρι ώρα 11:00 την ημέρα της εορτής στον ορισθέντα τελετάρχη.

Τήρηση ενός  (1) λεπτού σιγή.

  1. Ώρα 20.30

Υποστολή σημαίας.

Τα της ιεροτελεστίας θα ρυθμίσει η ιερά Μητρόπολη Λευκάδας και Ιθάκης. Τα της απόδοσης τιμών της συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων κ.λ.π. θα ρυθμίσει ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Λευκάδας. Τα της τάξης εν γένει η Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας. Τελετάρχη ορίζουμε τον κ. Ζαμπέλη Σπυρίδων υπάλληλο της Π. Ε. Λευκάδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης
Π.Ε. Λευκάδας
Θεόδωρος Χαλικιάς