Στο Fagottobooks στα Εξάρχεια πιστεύουν ότι η μουσική είναι για όλους

Ένας εκδοτικός οίκος που σε μαθαίνει μουσική

— Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς σας τίτλοι αυτήν τη στιγμή;
Η απόλαυση της μουσικής, Πώς να παίξετε κιθάρα, Διδακτική της μουσικής, Λευκάδα, Πλήρης oδηγός στα ολλανδικά, 24 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι για νέους πιανίστες, Η μουσικοπολιτεία της κυρίας Σολεδάρ, Το πρώιμο έργο του Βασίλη Τσιτσάνη, Σμυρναίικα και πειραιώτικα ρεμπέτικα, Το τουρκικό μακάμ.

— Έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο μελετάμε τη μουσική;
Ναι, γιατί αλλάζει και η ίδια η μουσική. Νέα είδη αναδύονται και νέα όργανα εφευρίσκονται. Η τεχνολογία και το Διαδίκτυο διευρύνουν τις δυνατότητες σύνθεσης, εκτέλεσης, παραγωγής και διάθεσης της μουσικής δημιουργίας. Η πληροφορία που διακινείται με απίστευτη αμεσότητα επηρεάζει και τον τρόπο που μαθαίνουμε μουσική.

— Τι είδη περιλαμβάνει η γκάμα των βιβλίων που διατίθενται στο Fagottobooks;
Βιβλία εκμάθησης μουσικών οργάνων, ρεπερτόριο παραδοσιακού, ρεμπέτικου και έντεχνου, μουσικοπαιδαγωγικά βιβλία, ιστορία της μουσικής, θεωρία της μουσικής, βιογραφίες Ελλήνων συνθετών, βιβλία με θέμα τη μουσική για παιδιά και βιβλία μουσικοθεραπείας. Επίσης, τίτλους με αντικείμενο τη Λευκάδα, όπως ταξιδιωτικοί οδηγοί, χάρτες κ.ά.

— Τι είδους εκπαιδευτικά μουσικά παιχνίδια έχετε;
Δεν θα τα χαρακτήριζα παιχνίδια αλλά κανονικά μουσικά όργανα για παιδιά και ενήλικες. Θεωρούμε αναγκαίο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή από πολύ νωρίς με ευκολόπαιχτα μουσικά όργανα: ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα, τύμπανα, μαράκες, καστανιέτες, ξύστρες, ντέφια, κλάβες και άλλα μικρά κρουστά.

Θα βρείτε, επίσης, όλα τα σετ και τα αξεσουάρ των μουσικών σωλήνων Boomwhackers, το πλέον κατάλληλο μουσικό όργανο, που εμείς πρωτοφέραμε στην Ελλάδα, για τα πρώτα βήματα των μικρών αλλά και των μεγάλων στη μουσική. Πέραν, όμως, των μουσικών οργάνων, μπορεί κάποιος να βρει στο Fagottobooks και αμιγώς εκπαιδευτικά παιχνίδια που προάγουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών.

— Μιλήστε μου για τη συλλογή σας με τα κρουστά.
Πιστεύουμε ότι η μουσική είναι για όλους και η πεποίθηση αυτή αντικατοπτρίζεται και στη συλλογή μας με τα κρουστά. Δεν χρειάζεται να είστε μουσικοί για να παίξετε τα κρουστά που θα δείτε.

Μπορείτε να παίξετε kalimba με τους αντίχειρες, με το τύμπανο ωκεανού που αναπαράγει τον ήχο της θάλασσας, να χτυπήσετε ένα gong, να ακούσετε τα singing bowls, να παίξετε την άρπα στόματος, να βρείτε μπεντίρ, στάμνες, κουδούνια ποδιού, thelevi κ.ά. Τα νέα μας αποκτήματα είναι το tank drum και το shruti box που δεν χορταίνουμε να παίζουμε.

Info:
Ο Νίκος Θερμός είναι ο εκδότης και η Ρούλα Μπίτζιου η υπεύθυνη του Fagottobooks, στη Βαλτετσίου 15.

Πηγή