Έναν χώρο που θα προάγει τη γνήσια ανθρώπινη επαφή μέσω των βιβλίων και θα κάνει τους πάνω από 5.000 πρόσφυγες της Αθήνας να αισθανθούν «σαν στο σπίτι τους», φιλοδοξεί να χτίσει η We Need Books.

Η διαδικτυακή καμπάνια που τρέχει εδώ και καιρό, μας καλεί όλους να συνεισφέρουμε οικονομικά προκειμένου να συγκεντρωθούν τα πολυπόθητα5.000 δολάρια, ποσό ικανό, σύμφωνα με τους διοργανωτές, για τη δημιουργία και συντήρηση μιας πρωτότυπης κινητής βιβλιοθήκης για τους πρόσφυγες«Στόχος μας είναι να αγοράσουμε όσο περισσότερα αντίγραφα των πιο δημοφιλών βιβλίων και να μπορούμε να προσφέρουμε στους αναγνώστες μας τσάι και μπισκότα. Αυτά τα απλά πράγματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη ζωή όσων αισθάνονται ανασφαλείς, ανεπιθύμητοι και απομονωμένοι».

We Need Books

Όλο και περισσότεροι πρόσφυγες αρχίζουν να φτιάχνουν το σπίτι τους στην Αθήνα, αλλά ένα σπίτι δεν συνεπάγεται μόνο μια οροφή πάνω από το κεφάλι μας. Σπίτι είναι και ο χώρος που νιώθεις ασφαλής και ευπρόσδεκτος, μπορείς να χαλαρώσεις και να διαβάσεις ένα βιβλίο, απολαμβάνοντας ένα φλιτζάνι τσάι.

Βασικό μέλημα των υπεύθυνων της We Need Books, της οργάνωσης που δημιούργησαν το 2016 η Ιωάννα Νισυρίου και ο Ναντίρ Νούρι, είναι η συλλογή χρημάτων για την αγορά βιβλίων στα Αραβικά, Φαρσί, Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά. Μέχρι ώρας έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν πάνω από 2.000 βιβλία και να εγκαινιάσουν 2 βιβλιοθήκες, μία στο Σχιστό και μία σε ένα χώρο φιλοξενίας προσφύγων του CRS, προσβάσιμες σε παιδιά και ενήλικες.

Ο Ναντίρ Νούρι και η Ιωάννα Νισυρίου

Ο Ναντίρ Νούρι και η Ιωάννα Νισυρίου

«Το να δημιουργήσεις αυτούς τους ασφαλείς χώρους συνάντησης μέσα στην πόλη για πρόσφυγες και ντόπιους που έρχονται κοντά μέσω της αγάπης τους για το βιβλίο και της ανάγκης τους για δωρεάν εκπαιδευτικές παροχές και wifi, είναι κάτι ωφέλιμο για την κοινότητα. Μόνο μέσω της ανθρώπινης επαφής οι πρόσφυγες θα μπορέσουν να συμπεριληφθούν στην κοινωνία και επιθυμία μας είναι να φτιάξουμε τον χώρο που θα κάνει αυτή τη σκέψη πραγματικότητα», τονίζουν οι υπεύθυνοι της καμπάνιας.

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να συνεισφέρετε στην καμπάνια

Πληροφορίες για την οργάνωση We Need Books 

Πηγή