Κινηματογραφικός Ιανουάριος από το Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα παρουσιάζουν ένα πολυδιάστατο θεματικό αφιέρωμα στον ισραηλινό κινηματογράφο με τέσσερις (4) βραβευμένες ταινίες σύγχρονων δημιουργών.

Στις «Αντίκες Φίντελμαν» (Παρασκευή 19/1) ο Γιάκοβ Φίντελμαν ανακαλύπτει ότι το κατάστημα με αντίκες και επισκευές παλιών αντικειμένων που διατηρεί αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Αναγκάζεται να επανασυνδεθεί με τον γιο του, ο οποίος προτείνει να δοθεί το κατάστημα για αντιπαροχή. Όμως ένας νέος μαθητευόμενος έχει μια ιδέα που γεννά ελπίδες.

Στο «Όλα διαλύονται» (Κυριακή 21/1) οι γονείς του έφηβου Ασάφ τον διώχνουν από το σπίτι, όταν ανακαλύπτουν πως του αρέσει να φορά γυναικεία ρούχα. Τέσσερα χρόνια αργότερα, η μητέρα του προσλαμβάνει έναν ντετέκτιβ για βρει το γιο της και να του πει ότι ο πατέρας του πεθαίνει από καρκίνο. Στο νοσοκομείο, τον ετοιμοθάνατο πατέρα επισκέπτεται η Άννα, μια μυστηριώδης νοσοκόμα.

Στο «Δύο τη νύχτα» (Παρασκευή 26/1) ένας άντρας και μια γυναίκα ψάχνουν το αδύνατο: μια θέση για παρκάρισμα. Η ιστορία δύο ανθρώπων που γνωρίζονται σε ένα μπαρ, θέλουν να περάσουν τη νύχτα μαζί, αλλά πρέπει πρώτα να παρκάρουν.

Στο «Arabani» (Κυριακή 28/1) ο Γιόσεφ είναι Δρούζος που επιστρέφει στο χωριό από το οποίο κατάγεται μετά από 17 χρόνια. Έρχεται με τον γιο και την κόρη του, από την Εβραία μητέρα των οποίων έχει μόλις χωρίσει, και σχεδιάζει να εγκατασταθεί μόνιμα. Αυτή η απόφαση δημιουργεί τριβές με την κλειστή, συντηρητική κοινωνία των Δρούζων και με την μητέρα του. Παρόλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες, η Σμαντάρ, η κόρη του Γιόσεφ, βρίσκει απρόσμενα τον έρωτα.

Οι προβολές ξεκινούν στις 20.30 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ.