Το «Ταξίδι» του Majid Adin περιγράφει την προσωπική ιστορία του πρόσφυγα βραβευμένου σκηνοθέτη

Από τον Αλκιβιάδη Σιαράβα

Ο Ιρανός πρόσφυγας Majid Adin που έγινε γνωστός ως ο νικητής του διαγωνισμού για το βίντεο κλιπ Rocket Man του Elton John συνεχίζει να μας εκπλήσσει με μια νέα ταινία, αυτή τη φορά για ένα μεγάλο, καλό σκοπό.

Πρόκειται για μια συνεργασία με τη φιλανθρωπική οργάνωση Help Refugees και την εταιρεία παραγωγής Blinkink οι οποίες στηρίζουν και βοηθούν πρόσφυγες. Στο πλαίσιο αυτό, ο ταλαντούχος Majid Adin δημιούργησε «Το Ταξίδι» (TheJourney), μια animated ταινία μικρού μήκους η οποία εξιστορεί την περιπέτεια μιας συριακής οικογένειας. Μια ιστορία με συγκινητικές ανατροπές, κομψότητα και ειλικρινή συγκίνηση.

Με τη μουσική επένδυση του κομματιού Catapult του Jack Savoretti ο Adinμας βυθίζει στη θλίψη του πολέμου και της προσφυγιάς και μας θυμίζει πως μερικά παιδιά θα δουν αυτόν τον χειμώνα περισσότερα από όσα θα ζήσει ένας ενήλικας μια ολόκληρη ζωή. Η δυνατή αυτή ταινία περιγράφει την προσωπική εμπειρία του σκηνοθέτη στο κέντρο προσφύγων Καλαί της βόρειας Γαλλίας, ονομαζόμενο «Ζούγκλα» (Jungle), και όπως δηλώνει ο ίδιος «Αν αυτή η ταινία βοηθήσει ένα παιδί προσφύγων από τους χιλιάδες από τον σκληρό χειμώνα, τότε θα έχει κάνει τη δουλειά του».

Πηγή